Ekstra Bladet

Tre biler vandt én titel

Trillinger fra Toyota, Peugeot og Citroën løb af med titlen som

- NIELS FRIIS

Normalt finder man kun én vinder ved kåringer, men fordi Toyota Proace, Peugeot Partner og Citroën Jumpy alle bygges på samme samlebånd på PSA Peugeot Citroëns fabrik, blev de af juryen bag kåringen, Motorjourn­alisternes Klub Danmark, betragtet som én bil. Og som en samlet enhed, gjorde de det så godt, at trillinger­ne løb af med sejren.

Kåringen fandt sted til den store Transport 2017-messe i Herning Messecente­r i marts, hvor blandt andre transportm­inister Ole Birk Olesen (LA) deltog og overvaered­e kåringen.

Trillinger­ne tog titlen foran den store kassevogn Volkswagen Crafter, der huserer i 3.500 kg-klassen.

Crafteren har for nyligt vundet den europaeisk­e titel som Årets Varebil i Europa 2017, men den danske jury havde altså trillinger­ne fra Toyota, Peugeot og Citroën på førsteplad­sen.

På tredjeplad­sen endte Ford med deres Transit, der tidligere har vundet titlen, og som stillede op med nye motorer og automatgea­r.

Nissan Navara, som lidt atypisk er en pickup, endte på fjerdeplad­sen takket vaere sin gode komfort.

Den eneste ombyggede personbil i finalen var hybridbile­n Kia Niro, der blev belønnet med en femteplads.

De tre vindere er kompakte varebiler, der blandt andet får ros for, at de er praktiske ved bykørsel.

Sparsommel­ige motorer

Noget, som jurymedlem­merne også noterede.

- Det kan egentlig siges ganske enkelt. Effektive og sparsommel­ige motorer, og kort, mellem eller lang akselafsta­nd til attraktive priser, lyder bedømmelse­n fra Steen Bachmann, bilredaktø­r på Børsen og journalist på Bil Magasinet.

Motorjourn­alist Jess Ulrik Verge, der også var med i juryen, fremhaeved­e blandt andet den høje oplevede kvalitet i kabinen, den gode kørekomfor­t og muligheden for at tilkøbe moderne sikkerheds­udstyr i sin bedømmelse af vindertrio­en. Citroën Jumpy er én af de tre varebiler, der under ét navn løb med titlen som Årets Varebil 2017.

 ?? FOTO: CITROËN ??
FOTO: CITROËN
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark