Ekstra Bladet

AFSLØRET AF INTERN MAIL

-

Allerede i 2013 blev ledelsen i Danske Bank i en intern mail advaret om, at bankens estiske filial muligvis blev brugt til russisk hvidvask af gigantiske summer.

Det afslører Berlingske og mere end antyder, at Danske Banks topchef, Thomas Borgen, har forsøgt at daekke over skandalen.

Han udtalte nemlig for to uger siden, at banken først fik kendskab til hvidvaskni­ngen i 2014 og straks greb ind.

Socialdemo­kratiets erhvervsor­dfører, Morten Bødskov, siger:

’Danske Bank og Thomas Borgen skylder åbenlyst en forklaring. Det er klart for enhver, at der i denne sag er stor forskel på, om banken opdager det i 2013 eller 2014.’

Da skandalen eksplodere­de, flaebede Danske Bank-bossen over for alle, der gad høre på ham: ’Vi var ikke dygtige nok.’ Nu forstår vi raekkevidd­en Forklaring­en fra Danske Bank-boss Thomas Borgen haenger ikke sammen. af udtalelsen. Danske Bank har heller ikke vaeret dygtig nok til at skjule advarslen om hvidvask, som banken tilfaeldig­vis tjente flere hundrede millioner kr. på. Danske Regioner mener, at kun voksne over 18 må købe sprut.

Danske Regioner vil saette aldersgrae­nsen for at købe sprut i kiosker og supermarke­der op til 18 år.

Regionerne mener, at idbevis kan få faerre unge til at drikke.

Men i Folketinge­t mødes forslaget med skepsis.

’Forbud fra Christians­borg, eller laerervaer­elset for den sags skyld, nytter ikke’, siger Enhedslist­ens sundhedsor­dfører, Stine Brix.

Et forbud vil desuden skabe en masse bøvl, lyder det

rundt om Stambordet. Som én siger hen over fadbamsen:

– Jeg sender knaegten på 17 ned efter friske forsyninge­r. Hvis forslaget blev gennemført, skulle jeg selv bevaege mig ned i supermarke­det. Men jeg aner ikke, hvor det ligger. Så ville jeg dø af tørst!

 ?? FOTO: OLE HENNING/POLFOTO FOTO: PHILIP DAVALI ??
FOTO: OLE HENNING/POLFOTO FOTO: PHILIP DAVALI
 ?? FOTO: LARS KRABBE/POLFOTO ??
FOTO: LARS KRABBE/POLFOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark