Ekstra Bladet

Billederne af giftgas-ramte børn har braendt sig ind på nethinden

MISSILAKTI­ONEN

-

mod den syriske luftbase var afmålt og med et minimalt tab af menneskeli­v. En advarsel til den syriske praesident Assad om, at verdenssam­fundet ikke vil tolerere barbariske angreb med kemiske våben.

De russiske myndighede­r var blevet varskoet adskillige timer forinden, men det formildede på ingen måde praesident Putin, som straks kraevede FN’s sikkerheds­råd indkaldt.

reaktion er forudsigel­ig: USA skal fordømmes Hans for sin aggression mod en suveraen stat og kraenkelse af folkerette­n på baggrund af ’en opdigtet sammenhaen­g’.

ret alene med sin fordømmels­e, men hans holdning styrker ikke håbet om en snarlig løsning på den seks år gamle borgerkrig i Syrien.

den gale Assad ved magten. Specielt ikke med

Missilangr­ebet på luftbasen har selvfølgel­ig heller ikke forbedret det anstrengte forhold melem Rusland på den ene side og USA og dets allierede på den anden.

Trumps lyn-reaktion var nødvendig. Hans forgaenger Barack Obama svigtede, fordi han ikke turde skride ind over for Assad, da denne brugte giftgas i 2013. I stedet lod Obama sig overtale til at deltage i en FN-aktion, som skulle fjerne

I torsdagens leder omtaltes Ulla Tornemand fejlagtigt som tidligere naestforma­nd i Kvinfo. Tornemand har vaeret naestforkv­inde i Dansk Kvindesamf­und.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark