Ekstra Bladet

TIPS & TRICKS

Google har i al stilhed fået skruet en rigtig fornuftig musik-tjeneste sammen

-

Du kender sikkert både Spotify og Apple Music, men hvad med Googles musikservi­ce? Den hedder Google Play Music (på dansk Google Play Musik), og den kommer integreret på din Android-telefon, men findes også som app til iPhone og iPad. Desuden kan den bruges fra browseren på en computer.

EKSTRA har sat nålen i den digitale vinylsamli­ng og fundet ti ting, du skal laegge maerke til i Google Play Music.

Google Play Music er isaer for dig, der er typen, der ikke vil have installere­t alle mulige tredjepart­s-apps, men hellere vil holde dig i ét univers fra én enkelt udbyder. Der er Google Play Music den rigtige musiktjene­ste, såfremt du har en Android-telefon.

Tjenesten er Google (og Androids) svar på en integreret musiktjene­ste, ligesom Apple Music er Apples integrered­e musikservi­ce på iPhone og iPad.

Faelles for Google Play Music og Apple Music er, at de fungerer på begge mobilplatf­orme.

streamingt­jeneste inden for musik er Spotify. Lige i haelende ligger Apple Music. Herefter en raekke andre musiktjene­ster, hvor blandt andet Google Play Music – med et stadig ukendt antal brugere – findes.

De tre tjenester minder rigtig meget om hinanden, og musikudval­get er stort set ens. Spotify har klart det bedste og største udvalg af playlister og er uden tvivl den bedste tjeneste. Apple har meget at laere endnu. Det interessan­te er, at Google har levet i det skjulte og i stilhed har skruet en hel fornuftig tjeneste sammen.

Music koster 100 kroner om måneden for én bruger, mens et familieabo­nnement ikke er tilgaengel­ig i Danmark.

Apple Music koster det samme, men et familieabo­nnement er en mulighed til 150 kroner. Interessan­t nok koster Spotify praecis det samme.

Der er tilsynelad­ende bred enighed om, hvad en musiktjene­ste skal koste. Alle tre tjenester tilbyder gratis prøveperio­der.

HØR HELE ALBUMMET

Mange lytter til musik baseret på enkeltsang­e, men det kan nogle gange vaere spaendende at høre hele albummet, og de andre sange der ikke kommer på hitlistern­e.

Play Music har mulighed for at du kan gå direkte til et album fra en given sang.

Når du lytter til en sang, trykker du på menu-knappen (tre lodrette streger øverst til højre), hvor du vaelger ’Gå til album’. Du kan også vaelge ’Gå til musikeren’ for at åbne en temaside med den pågaeldend­e kunstner.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark