Ekstra Bladet

BUBBER SVINGER PISKEN Der bliver lavet for lidt gulerods-tv

Savner kvalitet i dansk børne-tv

- NICK STURM nick@eb.dk

Der er løbet meget vand under broen, siden 'Snurre Snups Søndagsklu­b' blev sendt for sidste gang for mere end ti år siden.

Faktisk så meget, at godt, dansk børne-tv ifølge den 52årige børnevaert Bubber er udvandet. Det er hans budskab i et interview med DR, hvor han siger, at der bliver produceret for lidt kvalitetsf­jernsyn til børn.

Over for Ekstra Bladet uddyber Bubber, at det går ud over den naeste generation.

– Det største problem er, at der ikke bliver lavet noget af kvalitet. Det er kun DR, der byder ind. Det er trist. Der er ikke mange penge i at lave børne-tv, og de kommerciel­le kanaler er jo forretning­er, der skal køre rundt, men det bliver på bekostning af børnene, siger han.

Bubber mener, at hele medielands­kabet, der producerer tv, bør lave mere fjernsyn til børn.

Mangler substans

Ifølge Bubber, der senest har arbejdet som vaert på børneprogr­ammet 'Ultra Jam', kommer problemet saerligt til udtryk på visse kanaler.

– Det handler om, at man 52-årige Bubber, med det borgerlige navn Niels Christian Meyer, slog for alvor igennem som vaert for 'Snurre Snups Søndagsklu­b', der blev sendt på tv2 i en årraekke. skal kunne saette børnene trygt foran kassen. Der er kanaler, som pumper indholdslø­se tegnefilm ud hele døgnet rundt. Tempoet er staerkt og indholdet er ikke til at få øje på. Jeg kan naesten ikke holde ud bare at lytte til det i mere end en halv time ad gangen, siger han og uddyber:

– Det er candyfloss. Der mangler 'gulerods-tv'. Man ved jo godt, at hvis børnene skal have noget naering, skal de have grøntsager. Det samme gaelder for børne-tv, hvor man ikke må gå på kompromis med kvaliteten.

Flere midler

Ifølge Bubber bør landets politikere laegge flere penge i produktion­en af børne-tv.

– Der mangler politisk interesse for det, for hvis man er voksen, vil man skide hul i det. Hvis man selv har børn, interesser­er man sig kun lidt for det.’

I januar besluttede partierne bag medieaftal­en, at fjernsyn til børn og unge skulle styrkes, og der blev blandt andet øremaerket 10 millioner kroner til DR's produktion af børne-tv.

Ifølge Bubber kan 10 millioner kroner kan lyde af meget, men kvalitetsf­jernsyn er dyrt at producere, siger han.

– I alle de år, jeg har arbejdet med børne-tv, er der skåret og skåret. Hvis jeg var politiker, ville jeg sige, at der skal gøres ekstra meget for at lave godt dansk børne-tv. Vi ved bare, at vi får dårligt fjernsyn, hvis ikke der kommer flere midler, siger han.

Interessek­onflikt

På trods af, at han selv arbejder med børne-tv, mener Bubber ikke, at der opstår en interessek­onflikt, når han siger, at der mangler penge til produktion­en af det.

– Jeg siger bare, hvad jeg mener. Jeg bliver spurgt, og så kommer jeg med min aerlige holdning, uden at der er bagtanker eller noget som helst, siger Bubber.

For ganske nyligt blev Bubber faerdig som vaert på børne-programmet 'Ultra Jam', hvor talentfuld­e børn skulle laere Bubber at spille på deres instrument. Han har dog ikke lagt planer for fremtiden.

– Jeg har vaeret i gang, siden jeg var 18 år gammel, jeg følger min mavefornem­melse og planlaegge­r meget lidt. Jeg tager det, som det kommer.

I alle de år, jeg har arbejdet med børne-tv, er der skåret og skåret

 ?? FOTO: DR ?? For lidt indhold
FOTO: DR For lidt indhold

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark