Ekstra Bladet

AK81 er uønsket på Christiani­a

Christiani­tter vil opdrage på voldelige medlemmer af HA-støttegrup­pe

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk

'Vi har fået nok', lyder budskabet fra ’Kvindegrup­pen’ på Christiani­a. I et forsøg på at discipline­re to formodede medlemmer af støttegrup­pen AK81 har beboerne på Christiani­a under et såkaldt 'volds faellesmød­e' givet to unge maend karantaene fra området.

De to navngivne medlemmer står ifølge beboerne angiveligt bag et voldeligt overfald på Christiana i marts.

Det fremgår af denne uges udgave af Christiani­as ugeavis 'Ugespejlet', hvor de to rockerhval­pe vises med navn og billede.

'Der var klar enighed om, at gerningsma­endene skulle have karantaene. Mange ønskede dem udelukket på livstid, men efter argumenter om, at dette ville vaere urealistis­k at opretholde, besluttede vi at give dem fem års karantaene', står der blandt andet i referatet fra faellesmød­et, som blev holdt i slutningen af marts.

Sendt brev til HA

I samme udgave står det også klart, at en selverklae­ret ’Kvindegrup­pe’ fra Christiani­a tilsynelad­ende har sendt et brev til Hells Angels om karantaene­n.

'Efter sidste episode er vi helt maettet og har fået nok. AK81 er uønsket på Christiani­a og HA skal fylde mindre i vores by', lyder det i brevet, som er blevet sendt af sted efter faellesmød­et.

Hos Københavns Politi lyder det, at man har en anmeldelse, der formentlig kan passe på den pågaeldend­e voldssag, som christiani­tterne omtaler.

– Vi følger selvfølgel­ig også med i Ugespejlet og prøver i den forbindels­e nogle gange at følge op på det, som der bliver skrevet. Det er ikke kun ved vold, men kan også vaere hvis der har vaeret indbrud eller noget andet, siger Dannie Rise, leder af Task Force Pusherstre­et.

– Så kan vi godt finde på at kontakte christiani­tter, der har vaeret udsat for en forbrydels­e, hvis vi laeser om det. For at høre, om de vil have hjaelp i sagen, siger Dannie Rise.

Det er heller ikke usaedvanli­gt, at christanit­terne slår ned på uønskede personer i bydelen, lyder det fra Rise.

– Vi har set før, at folk får karantaene.

I brevet til Hells Angels, som er gengivet i Christiani­a avisen står der dog til sidst, at de to navngivne bandemedle­mmer med lidt god vilje igen kan få adgang:

De skal såmaend bare møde op på et nyt faellesmød­e og love at aendre deres adfaerd fremover.

AK81 er uønsket på Christiani­a og HA skal fylde mindre i vores by

 ?? FOTO: KLAVS BO CHRISTENSE­N ??
FOTO: KLAVS BO CHRISTENSE­N

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark