Ekstra Bladet

KOSTBART AT HOLDE PÅ MUKHTAR – En svaer nød at knaekke, erkender Brøndbys sportsdire­ktør Troels Bech

- MADS GLENN WEHLAST

Ti millioner kroner!

Det er prisen Brøndby skal betale, hvis Hany Mukhtar skal fortsaette i klubben efter saesonens afslutning.

Der er – ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r – ingen muligheder for at forlaenge lejeophold­et. Det er enten eller for Brøndby i løbet af den kommende måned, hvor den definitive beslutning skal traeffes.

Enten udnytter sportsdire­ktør Troels Bech frikøbskla­usulen og betaler de ti mio. kr., alternativ­t sender han tyskeren retur til Benfica.

Hany Mukhtar er en af de 11 spillere, der kan forsvinde fra Brøndby i sommerens transfervi­ndue. Som det fremgår af de følgende sider kan sportsdire­ktør Troels Bech stå foran en saerdeles travl sommer.

Troels Bech vil ikke udtale sig om Mukhtars frikøbs-klausul, men sportsdire­ktøren vil gerne forholde sig til udfordring­en med at forsøge at lande den tyske U21-landsholds­spiller på en permanent aftale med Brøndby.

Bechs svaere øvelse

– Det er en meget vanskelig nød at knaekke, siger Troels Bech. Han uddyber: – Det er en dyr option for os at indfri. Vi skal taenke på, vi både har en sportslig og økonomisk målsaetnin­g, vi skal leve op til, fastslår Troels Bech, der ikke vil sige, hvor langt Brøndby er kommet i bestraebel­serne på at lande en mulig aftale med tyskeren.

Det er en yderst vanskelig øvelse, Troels Bech er i faerd med, fordi han udover et staerkt sportsligt set-up også skal taenke på økonomien. Brøndby er i faerd med at tilpasse klubbens spillerbud­get, der de senere år er blevet barberet ned fra et niveau i omegnen af 65-67 mio. kr. I den kommende saeson skal det lande i omegnen af 55 mio. kr. Og så er ti mio. kr. mange penge at bruge på at købe en spiller fri af sin kontrakt.

Hany Mukhtar har gennem saesonen udviklet sig markant på Brøndbys mandskab, hvor han fremstår som en af holdets største profiler i takt med, at han også er en af Superligae­ns mest markante midtbanepr­ofiler.

–Kan I vente til efter saesonen med at beslutte jer, om I indfrier optionen i forhold til Benficas krav?

– Ja, det kan vi godt, siger Troels Bech.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark