Ekstra Bladet

SUPERLIGA BRØNDBY KAN MISTE HELT HOLD

TRAVL TID: Troels Bech har mange travle måneder foran sig til at forme fremtidens Brøndbyman­dskab

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Nu går det lige så godt. Men er glaeden kortvarig i Brøndby, fordi klubben risikerer at miste mange profiler i sommerpaus­en?

Det er et blandt mange spørgsmål, som skal afklares på Vestegnen de kommende måneder.

Aktuelt står Brøndby foran den bedste saeson i 11 år i Superligae­n. I saesonen 2005/ 06 vandt de blå-gule sølv. En bedrift meget tyder på bliver gentaget i denne saeson.

Seks står med udløb

Men ender det så med, at Brøndbys sølvhold siden bliver splittet i atomer? Som det fremgår her, kan et helt hold faktisk forsvinde fra Brøndby efter saesonen. Så galt går det naeppe, men der er lige nu mange uafklarede spørgsmål for sportsdire­ktør Troels Bech.

Seks spillere har kontraktud­løb – Thomas Kahlenberg, Rodolph Austin, Frederik Holst, Lebogang Phiri og endelig udløber lejeaftale­rne for Hany Mukhtar og Jan Kliment. Laeg dertil, at Frederik Rønnow, Teemu Pukki og Kamil Wilczek har praesteret så stabilt og staerkt, at de kan blive solgt, hvis de rigtige tilbud dukker op.

Det har ikke vaeret min intention at sige farvel til 24 mand på så kort tid. Men det har vi overlevet

Endelig står de to talenter Rezan Corlu og Mads Juel Andersen snart med kontraktud­løb, og det er svaert at se dem med en fremtid som stamspille­re på Vestegnen.

– Der kan ske store forandring­er til sommer, fastslår Troels Bech.

Det er ikke nyt med markante forandring­er på de kanter. Sportsdire­ktøren har lavet en opgørelse, der viser, han har sagt farvel til 24 spillere i løbet af tre transfervi­nduer – fra 1. januar 2016 – 31. januar 2017.

– Det har ikke vaeret min intention at sige farvel til 24 mand på så kort tid. Men det har vi overlevet, så lige nu skal der flere end seks spillere med kontraktud­løb til at ryste mig, forklarer Troels Bech.

Kan tillade sig at sige nej

Sportsdire­ktøren erkender, at det er en uheldig situation, at fire midtbanesp­illere står med kontraktud­løb på samme tid. Sidste år var det hele midterfors­varet, der stod i samme situation.

– Det er ikke et optimalt scenarie, når så mange spillere på samme positioner har kontraktud­løb samtidig. Vi vil forsøge at undgå det i fremtiden, siger Troels Bech.

Han er indstillet på, at der kan komme mange henvendels­er på Brøndbys spillere, fordi de har leveret fine praestatio­ner i saesonen.

Men han er også af den opfattelse, at Brøndby i år befinder sig i en langt mere gunstig position.

– Vi er for første gang i 30 år gaeldfri. Det efterlader os et sted, hvor vi kan tillade at sige nej, hvis det tilbud, vi får, ikke er godt nok.

– Vi har et budget, hvor vi skal saelge for 15 mio. kr. i sommervind­uet, men det betyder på ingen måder, at vi står med kniven i ryggen. Vi behøver ikke hoppe og springe for de tilbud, vi får forelagt, siger Troels Bech, der er i faerd med at tilpasse sit spillerbud­get. Det kommer fra et niveau på 65-67 mio. kr. og skal i år ned at kysse linjen omkring 55 mio. kr.

Skyggehold på plads

Med udsigten til en sommer med en del udskiftnin­ger efterlader det ikke sportsdire­ktøren med en blank bog og uden emner til at fylde hullerne ud.

– Jeg er naturligvi­s forberedt og har et skyggehold på plads, hvis vi saelger spillere, siger Troels Bech.

Han erkender, at på trods af den aktuelle sportslige succes halter Brøndbys Masterclas­s-projekt lige nu en smule. Det handler om manglen på egenproduc­erede spillere i førstehold­struppen. Her i foråret har Brøndby oftest ikke haft én eneste egenproduc­eret spiller startforma­tionen.

– Lige nu er vi måske lidt underrepra­esenteret af egenproduc­erede spillere. Men se på, hvad vi har solgt af unge talenter de senere år: Andreas Christense­n, Jannik Vestergaar­d, Markus Bay, Andrew Hjulsager, Riza Durmisi og Pierre Emile Højbjerg.

– Vi solgte dem meget tidligt. Det ideelle i fremtiden er, at vi kan holde på de store talenter, så de når at spille en-to saesoner, inden de rejser ud. Alternativ­t er jo, at det er de naestbedst­e, der kommer op i Superliga-truppen.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Usikker fremtid I øjeblikket går det strygende for Brøndby, der synes urørlige i striden om sølvet, men hvad sker der, hvis de mange kontraktud­løb fører til et farvel til flere profiler?
FOTO: LARS POULSEN Usikker fremtid I øjeblikket går det strygende for Brøndby, der synes urørlige i striden om sølvet, men hvad sker der, hvis de mange kontraktud­løb fører til et farvel til flere profiler?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark