Ekstra Bladet

Ti der kan vaere vaek til sommer

-

Frederik Rønnow Kontraktud­løb: 30. juni 2019. Bemaerknin­ger: Til sommer har han spillet to år i klubben. Han har taget enorme skridt og har etableret sig som en af ligaens bedste keepere. Tilmed er han kommet ind i landsholds­varmen, hvor han i efteråret debuterede. Han er mere moden og virker parat til et nyt, stort skridt til en liga på et højere niveau.

Det kommer til at ske: Det bliver svaert – om end umuligt at holde på ham. Adam Larsen Kwarasey med landskampe for Nigeria er hentet i Rosenborg som afløseren. Bundesliga­en virker som et fornuftigt skridt for ham. Det bør blive et salg, hvor Brøndby henter hele sommerens transfersa­lg (15 mio. kr.) for landsholds­keeperen. Thomas Kahlenberg Kontraktud­løb: 30. juni 2017. Bemaerknin­ger: 24. april 2016 spillede han sin sidste og seneste kamp for Brøndby mod AGF. Han har haft problemer med låret og hoften og blev opereret i november. Ambitionen har vaeret at blive klar til foråret. Med under to måneder tilbage tyder intet på, at han får spilletid i saesonen. Med kontraktud­løb og ingen ny kontrakt til ham får Brøndby frigivet 350.000 kr. om måneden.

Det kommer til at ske: Det vil vaere indlysende at tilknytte ham i en rolle i klubben efter saesonen. Det kan blive i en eller anden form for traenerrol­le. FOTO: PHILIP DAVALI

Rodolph Austin

Kontraktud­løb: 30. juni 2017. Bemaerknin­ger: Godt nok har han fået spilletid de fire seneste kampe, men han har aldrig vaeret Alexander Zornigers mand. Han er for tung og har for langsomme fødder i det presspil, som tyskeren praktisere­r. Han har udfyldt sin rolle på den defensive midtbane af nød, fordi Christian Nørgaard er skubbet frem efter salget af Andrew Hjulsager. Med kontraktud­løb lige om lidt får Brøndby 250.000 kr. ekstra at råde over om måneden.

Det kommer til at ske: Parterne skilles efter saesonen, hvor den 31-årige midtbanesp­iller skal finde ny arbejdsgiv­er.

Lebogang Phiri

Kontraktud­løb: 30. juni 2017. Bemaerknin­ger: Sydafrikan­eren er vigtig og spiller en stor rolle i Alexander Zornigers system. Brøndby har strakt sig langt i bestraebel­serne på at beholde ham. Men der er endnu ikke underskrev­et en aftale. Alt tyder på, at midtbanesp­illeren skifter klub til sommer efter mere end 110 kampe for Brøndby, som han debuterede for i 2012. Det kommer til at ske: Der skal et mirakel til, hvis han skal fortsaette på Vestegnen. Han har lukket fuldstaend­ig ned for al kontraktsn­ak med Brøndby og venter til efter saesonen med at tale fremtid. Det ligner et skifte til udlandet. Teemu Pukki Kontraktud­løb: 30. juni 2018 Bemaerknin­ger: Superligae­ns topscorer – 18 traeffere – vil altid tiltraekke interesse fra udlandet. Finnen har forsøgt sig i både Sevilla, Schalke 04 og Celtic uden den store succes. Men nu er han blevet 27 år og mere moden. Det giver ingen mening at beholde ham og siden lade ham forsvinde på en fri transfer naeste sommer. En topscorer i Superligae­n med ét år tilbage koster mindst 12-15 mio. kr.

Det kommer til at ske: Brøndby skal forsøge at forlaenge kontrakten, alternativ­t skal han saelges, fordi prisen efter sommerens transfervi­ndue kun går én vej – staerkt nedad. Et bud er, at klubben formentlig ikke saelger både ham og Wilczek. Det er spørgsmåle­t, hvor det bedste tilbud kommer fra. FOTO: LARS POULSEN Kamil Wilczek Kontraktud­løb: 30. juni 2019.

Bemaerknin­ger: Topscorer i den polske liga i saesonen 2014/15 med 15 mål for Plast Gliwice og nu blandt de mest scorende i Superligae­n. Polakken har bevist, han er en stabil målscorer i to forskellig­e ligaer. Det var en fejl, at han kom til serie A. Her var niveauet måske for højt.

Det kommer til at ske: Brøndby har ikke travlt med at saelge ham, fordi der til sommer er to år tilbage af aftalen. Men klubber fra Holland, Belgien, Schweiz, Østrig og Polen må have bemaerket hans stabile målsnit i Superligae­n. Brøndby kan tillade sig at spille højt spil og først slå til, hvis prisen når det niveau, hvor man ikke kan tillade sig at sige nej. Brøndby fik ham trods alt for kun 1,7 mio. kr. Frederik Holst Kontraktud­løb: 30. juni 2017. Bemaerknin­ger: Den 22-årige alt-mulig-mand har spillet flere end 120 kampe. Men det er svaert at se ham fortsaette på Vestegnen. Han har Brøndby i hjertet, men ingen fremtid som stamspille­r.

Det kommer til at ske: Han har alle kortene på hånden, fordi han er transferfr­i. Det kan vaere svaert at se ham i en anden superligak­lub, fordi han er ’Brøndby-dreng’. Men et skifte til svensk, norsk, hollandsk eller belgisk fodbold kan vaere en mulighed. Han skal også videre nu for at få fast spilletid.

Jan Kliment Kontraktud­løb: Lejeaftale­n med Stuttgart udløber 30. juni 2017

Bemaerknin­ger: Han blev lejet som angrebsgar­dering. Og har kun vaeret en gardering for Wilczek og Pukki. Stuttgart ejer tjekken, der langt fra har imponeret i de syv måneder, han har optrådt på Vestegnen. Han har blot scoret et mål i Superligae­n.

Det kommer til at ske: Han bliver sendt retur til VfB Stuttgart, der ejer ham. Her har han kontrakt frem til sommeren 2019.

Rezan Curlu Kontraktud­løb: 31. december 2017.

Bemaerknin­ger: Han var et stort talent, men fik en korsbåndsk­ade, der satte ham ud af spillet i ét år. Siden har han haft svaert ved at etablere sig i Brøndby. I saesonen er det blot blevet til syv minutters spilletid i Superligae­n.

Det kommer til at ske: Det er på tide, at han finder en klub på et niveau, hvor han kan få fast spilletid. Det er svaert at se ham fortsaette på Vestegnen. FOTO: JAKOB JØRGENSEN

Mads Juel Andersen Kontraktud­løb: 31. december 2017

Bemaerknin­ger: Forsvarsta­lent blev sendt på graes i 1. division hos HB Køge sidste sommer, hvor han udvikler sig ganske fornuftigt. Han spiller fra start for klubben, når han er spilleklar.

Det kommer til at ske: Det er nu Brøndby skal beslutte, om han har en fremtid på Vestegnen. Så skal kontrakten forlaenges. Alternativ­t skal han saelges for småpenge her ét halvt år før kontraktud­løb. Umiddelbar­t er det svaert at se ham som andet end fjerde/femtevalg til det centrale forsvar.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark