Ekstra Bladet

AEGTE LATINO

Ståle Solbakken roser Federico Santander, der ellers kom i fokus af alle de forkerte årsager i topbraget

- Generelt toft@eb.dk

Federico Santander scorede ikke – og det var ellers lige praecis det, paraguayan­eren allerhelst ville. Et mål havde sikret ham den interne FCKrekord med scoringer seks kampe i traek, men sådan skulle det ikke gå.

Til gengaeld kom FCKbombere­n i søgelyset af helt andre årsager.

Først slog han ud med armen efter Andreas Maxsø efter en tabt duel, dernaest kunne han legende let have set rødt, hvis dommer Michael Johansen havde spottet det knae, Federico Santander jog i ryggen på Emiliano Marcondes kort før pausen, da et hjørnespar­k ellers var sejlet over hovederne på de to kombattant­er.

Og så forsøgte han at erobre det straffespa­rk, FCK blev tilkendt kort efter pausen.

Benjamin Verbic naegtede forståelig­t, og da han havde scoret og bragt flertallet af de 17.000 tilskuere i ekstase, luntede Federico Santander sur og mut rundt alene med ryggen til de andre, der jublede med fans nede ved banden bag målet.

Ståle Solbakken mener afgjort ikke, der er et problem. Tvaertimod roser han sydamerika­neren til skyerne efter 1-1 i Parken mod ungdomsban­den

– Var der tvivl om, hvem der skulle sparke?

– Nej! Det er muligt, at jeg kørte den del af taktikmøde­t på norsk eller dårligt dansk, men det er i hvert fald ikke Santander! Det var Verbic eller Cornelius og under alle omstaendig­heder Verbic, hvis Cornelius var indblandet, og det var han vel. Nej, jeg tror bare, Santander havde frygtelig lyst til at tage den rekord.

– Så han har ingen grund til at vaere sur?

– Nej, det har han ikke. I hvert fald ikke i forhold til den situation.

– Men er det i orden at vaere så skuffet, at man ikke vil juble med kammerater­ne efter scoringen?

– Nej, men det handler om sydamerika­nsk temperamen­t, og er der en forward i Superligae­n, der er holdspille­r, så er det Santander.

– Han er det naesten for meget, og det handlede vel i bund og grund om, at han ville vaere den første, der scorede seks på rad for FCK. Han håbede vel, kammerater­ne ville give ham det straffe, men det var ikke lige tidspunkte­t, siger Ståle Solbakken og tilføjer grinende:

– Han har aldrig scoret på straffespa­rk – ikke engang til traening.

Og hvis han husker tilbage, så trak han sig fra straffekon­kurrencen mod Molde på turen til Dubai, og han burde vel så have startet med at tage et straffespa­rk i en kamp, der havde nul betydning, haha.

– Han virkede taendt og sur i dag?

– Ja, men han gjorde en god kamp og var vores bedste spiller offensivt. Det var ham, der stod bag det meste og tog stort ansvar. Jeg er meget tilfreds med hans indsats, siger Ståle Solbakken.

Er der en forward i Superligae­n, der er holdspille­r, så er det Santander

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark