Ekstra Bladet

Ikke bare held

Kevin Magnussens kritikere fik svar på tiltale med ottendepla­dsen i Shanghai

-

SHANGHAI (Ekstra Bladet): AEgteskabe­t mellem Haas F1 og Kevin Magnussen blev ikke indgået i tavshed.

Saerligt direktøren for den forsmåede part, Renault, kritisered­e efter hans afsked flere gange den danske racerkører og hans arbejdsmor­al.

På den anden side stod Haas F1 med en helt anden opfattelse end Cyril Abiteboul. Tvaertimod mener lederne af det amerikansk­e hold, at Romain Grosjean og Kevin Magnussen er det bedste kører-team, de kunne tiltraekke.

Ottendepla­dsen i Kinas Grand Prix efter en svaer premiere i Australien er en Kevin Magnussen kørte sig stille og roligt ind på pointene i Kinas Grand Prix, og det var ikke held, der førte ham frem til ottendepla­dsen, fastslår teamchefen for Haas F1, Günther Steiner. I slutningen af løbet overhalede Magnussen begge Force India-racere. staerk indikation på, at Haas’ beslutning var den rigtige, mener teamchef Günther Steiner:

– At Kevin kom ind i top-ti i sit andet løb for os, beviser en pointe for begge parter.

Mens Kevin Magnussen straks kiggede videre mod endnu bedre resultater, underkende­r Steiner ikke betydninge­n af en god start.

Rystede skuffelsen af sig

Danskerens succes bedømmes først og fremmest på, at han scorer point. Derefter på hvor mange.

Så første del af forventnin­gspresset er løftet fra hans skuldre, og de fleste sportsfolk praesterer bedst uden negativ stress.

– Jo tidligere, han beviser det, desto mindre risikerer man, at det går ned ad bakke. Selvfølgel­ig skal vi og han gentage det. I den her sport husker man kun det seneste løb, siger Günther Steiner til Ekstra Bladet.

– Men jeg synes, det er meget vigtigt for ham. Isaer efter sidste år, hvor han i anden halvdel af saesonen modtog en masse kritik for, hvad han ikke gjorde.

– Han beviste noget med resultatet, for han kørte et rigtig godt løb. Der var intet galt. Han var rolig og uden fejl. Ikke meget kunne vaere bedre.

Teamchefen haeftede sig også ved, hvor hurtigt Kevin Magnussen rystede skuffelsen i Melbourne af sig.

– Han kaempede lidt med det i Australien, men gjorde det godt her. Skridt efter skridt og kørte os ind i pointene på dygtighed uden brug af held.

Kom godt igen

– Vi faldt tilbage i starten, men kom godt igen. Jeg synes, at begge kørere gjorde et godt stykke arbejde, konstatere­r Günther Steiner.

Med de fire point i Shanghai indtager Haas F1 nu syvendepla­dsen i konstruktø­rVM. Der køres løb igen allerede i naeste weekend i ørkenstate­n Bahrain. En koncentrer­et Kevin Magnussen kort før starten på det kinesiske grandprix.

Han var rolig og uden fejl. Ikke meget kunne vaere bedre I den her sport husker man kun det seneste løb

 ?? FOTO: ANDY WONG/AP ??
FOTO: ANDY WONG/AP
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark