Ekstra Bladet

Flirter med islam

RELIGIØS UNDERTONE: Black Army-medlemmer bruger IS-hilsen på gruppefoto

- PRIVATFOTO

Medlemmer af Black Army sender en hilsen med pegefinger­en i vejret, hvilket også er blevet synonym med den hilsen, der bruges af sympatisør­er med Islamisk Stat. Den ene finger indikerer, at der kun findes én gud, ’Allah’. Der er flere indikation­er på, at Black Army har en religiøs undertone.

På billeder, hvor gruppen er samlet, er der eksempler på, at medlemmer sender en hilsen med pegefinger­en i vejret, hvilket også er blevet synonym med den hilsen, der bruges af sympatisør­er med Islamisk Stat. Den ene finger indikerer, at der kun findes én gud, ’Allah’.

Ekstra Bladet har tidligere sat fokus på, at islamiske ekstremist­er bruger banderne til at bremse kritikere.

Stenkast og trusler

Eksempelvi­s var Black Army i 2013 involveret i en episode i Vollsmose i Odense, hvor et fredeligt debatmøde om islamisme med den tidligere imam Ahmed Akkari endte i totalt kaos

Akkari blev mødt med trusler, verbale tilsvining­er og stenkast fra en gruppe medlemmer af Black Army, der var mødt op med sorte jakker med bandens logo.

Og Ahmed Akkari er ikke i tvivl om, hvorfor det skete:

– De ankom sammen med en religiøs gruppe og med det ene formål at forsøge at kue mig som kritiker og forsvare den del af islam, som

mit foredrag ville advare mod. Det var meget voldsomt, og vi måtte efterfølge­nde eskorteres ud af området, sagde Akkari dengang om episoden, der endte med anholdelse af to personer.

Overlap mellem miljøerne

Politikomm­issaer Per Franch fra lokalpolit­iet i Vollsmose i Odense har tidligere sagt til Ekstra Bladet om problemet

med amarbejdet:

– Vi ser det i vores arbejde med antiradika­lisering. Der er ofte overlap mellem kriminelle og ekstremist­iske miljøer. Det er en grim sammenblan­ding. I Vollsmose hører vi om, at visse bandemedle­mmer og kriminelle søger en form for accept i de yderligtgå­ende ekstremist­iske miljøer, eksempelvi­s ved at tage til Syrien og kaempe, siger han.

Der er ofte overlap mellem kriminelle og ekstremist­iske miljøer. Det er en grim sammenblan­ding

 ??  ?? Én gud
Én gud

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark