Ekstra Bladet

Kaempede for islamister: Fik 82.392 kroner i kontanthja­elp

-

Mens danske kampfly og specialsty­rker i øjeblikket kaemper for at udslette terrororga­nisationen Islamisk Stat, så har en de mest profilered­e danske Syrien-krigere, Ö.D., båret våben under den sorte fane i Syrien, samtidig med at han modtog i alt 82.392 kroner i kontanthja­elp fra Høje-Taastrup Kommune.

Det viser en anonymiser­et aktindsigt, som Ekstra Bladet har modtaget og sammenhold­t med en raekke data og forskellig­e kilder, der bekraefter, at der er tale om Ö.D. I aktindsigt­en skriver PET til Styrelsen for arbejdsmar­ked og rekrutteri­ng og oplyser, at Ö.D har kaempet i Syrien fra midten af 2012 til februar 2013.

’(...) XX har opholdt sig i Syrien, hvor xx har deltaget i krigshandl­ingerne fra medio 2012 og frem til 01. februar 2013.’

Uden at vide, at dansk-kurderen fra Vestegnen var på kontanthja­elp under sin krigsmissi­on, beskrev Ekstra Bladet ham allerede for flere år siden, fordi han lagde en raekke billeder af sig selv på Facebook, hvor han poserede med våben i haenderne under det sorte islamist-banner.

På flere af billederne fra 2013 poserer han i camouflage­tøj med sin AK47-riffel i forskellig­e situatione­r, og på et andet sidder han afslappet og tilbagelae­net ved en tung maskinkano­n på laddet af en lastvogn i en krigshaerg­et by.

Ifølge sagsaktern­e så stopper Høje-Taastrup Kommune først udbetaling­erne til Ö.D. efter et halvt år. Som afslutning på sagen kraever kommunen 82.392 kroner betalt tilbage. Om de nogen sinde er blevet returneret til de offentlige kasser, fremgår dog ikke af sagsaktern­e.

Ekstra Bladet har forgaeves forsøgt at få en kommentar fra Ö.D.

 ?? PRIVATFOTO ?? Høje Taastrup Kommune kraever 82.392 kr. tilbage af Ö.D.
PRIVATFOTO Høje Taastrup Kommune kraever 82.392 kr. tilbage af Ö.D.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark