Ekstra Bladet

Tre unge tiltalt: Bortførte dreng og mishandled­e ham i skoven

- JAN SØGAARD js@eb.dk

Gennem en time og 40 minutter blev en 16-årig dreng mishandlet på det groveste og truet på livet, fordi et taeskehold på tre unge mistaenkte ham for at have voldtaget en pige, som de kendte.

To 17-årige og en 20-årig opsøgte den 16-årige på hans kollegieva­erelse på Nykøbing Falster-kollegiet og begik, ifølge tiltalen, grov selvtaegt.

Den påståede voldtaegt skulle også vaere sket på kollegiet på Østre Allé.

Den 16-årige blev til sidst befriet af politiet, mens selvtaegts­holdet var ved at tvinge ham med en kniv i ryggen ned i kaelderen under kollegiet for at holde ham skjult for politiet.

De tre unge stilles for retten i Nykøbing Falster i naeste uge, hvor de foruden selvtaegte­n mod den 16-årige er tiltalt for en stribe andre forbrydels­er. Den ene 17-årige er blandt andet tiltalt for en vild flugt fra politiet, hvor han sad bag rattet i en stjålet bil med de to andre tiltalte som passagerer.

Den unge fører var påvirket af amfetamin og hash og forsøgte at køre fra en politipatr­ulje med op til 130 km/t., hvor han både foretog hasardered­e overhaling­er og kørte op på cykelstien.

Den alvorligst­e tiltale mod trekløvere­t – der naegter sig skyldige – er dog selvtaegte­n mod den 16-årige, hvor de tre unge maend er tiltalt for frihedsber­øvelse, grov vold og trusler på livet.

De traengte ind på hans kollegieva­erelse og truede med at klippe hans fingre af med en boltsaks, lyder tiltalen.

Den ene 17-årige holdt en kniv frem mod den 16-årige og sagde:

’Vi stikker dig’ og ’Vi slår dig ihjel’, hvorefter drengen under trusler med kniven blev tvunget ud til en bil og beordret til at laegge sig i bagagerumm­et.

Han blev kørt til en skov ved Nykøbing Falster, smidt på jorden og herefter, ifølge tiltalen, slået, sparket og trampet i hovedet og på kroppen. Den 20-årige tiltalte slog ham flere gange med en totenschla­eger.

Så gik turen retur til den 16-åriges kollegieva­erelse, hvor den brutale afstraffel­se fortsatte, beskriver anklageskr­iftet. Han blev smidt på gulvet og igen slået, sparket og trampet i hovedet og på kroppen, ligesom de tiltalte ’hoppede’ på ham.

Han blev så trukket ud på badevaerel­set, hvor den ene 17-årige nikkede ham skaller, og den 20-årige slog ham med totenschla­egeren. Kort efter kom politiet og befriede den 16-årige.

 ??  ?? Ekstra Bladet i går.
Ekstra Bladet i går.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark