Ekstra Bladet

TRE UNGE OVERFØRTE PENGE TIL HINANDEN Svindel med Mobilepay

Aflurede kreditkort hos ofre og knyttede dem til deres egne konti

- JAN SØGAARD POLFOTO js@eb.dk

En ny sag om svindel med Mobilepay skal nu afgøres ved Retten i Naestved.

Her er tre unge fra Slagelse, en 17-årig og to 19-årige, tiltalt for databedrag­eri, hvor de – ifølge tiltalen – har afluret kort-oplysninge­r fra fem ofres kreditkort.

Herefter har de knyttet de ’stjålne’ kreditkort til deres Mobilpay-konti og overført penge til hinanden.

De er dog ikke blevet styrtende rige på fup-nummeret. Danske Bank mistede ved 29 transaktio­ner i alt 21.036 kr. og kraever erstatning for beløbet, men sagen viser igen, hvor nemt det er at misbruge aflurede kort-oplysninge­r til bedragerie­r.

I november sidste år blev to unge maend idømt henholdsvi­s to måneders betinget og fire måneders ubetinget faengsel for et tilsvarend­e svindel-nummer med 28.500 kr. i udbytte.

Kom bag på retten, hvor let det var

Dengang sagde dommeren, at det er kommet meget bag på retten, hvor overrasken­de nemt det er at misbruge Mobilepay på den måde, det skete på.

Sagerne er dog også ret nemme at opklare for politiet, fordi der kraeves validering af navn og cpr-nummer, før man kan sende eller modtage penge via Mobilepay.

Midlet til svindlen er først og fremmest at få fat i de nødvendige kort-oplysninge­r fra et offer i form af kort-num- meret, udløbsdato­en og den De unge tyveknaegt­e er ikke blevet styrtende rige på fup-nummeret. Danske Bank mistede ved 29 transaktio­ner i alt 21.036 kr. og kraever nu erstatning for beløbet.

trecifrede kontrolkod­e på bagsiden af kortet.

Herefter knyttes kortet til en Mobilepay-konto, og svindlerne overfører penge enten til hinanden eller til et ’muldyr’, en person som indvilger i at modtage penge, haeve dem kontant og overdrage dem til svindlerne.

De tre unge fra Slagelse begik, ifølge tiltalen, svindlen i løbet af et par uger i efteråret 2015, og politiet har kunnet spore hver eneste af transaktio­nerne – så den type svindel er naesten med sikkerhed dømt til at blive opdaget.

Men det medfører bøvl og

ubehagelig­heder for ofrene, fordi pengene i første omgang bliver trukket uretmaessi­gt på deres konti, inden svindlen opdages, og banken daekker tabet.

Fik hugget 7500 kr. på én dag

fik på én dag, 27. september 2015, trukket knap 7500 kr. på sin konto, efter at hans Visakort var blevet ’afluret’. Kreditkort­et blev knyttet til de to 19-åriges Mobilepay-konti, hvorefter pengene blev overført mellem dem ved 12 mindre transaktio­ner.

Et godt råd er aldrig at lade

fremmede få dit kreditkort i hånden, så de har mulighed for at aflaese kontonumme­r, udløbsdato og kontrolkod­en på bagsiden af kortet.

Svindlerne bruger ofte metoden med hurtigt at fotografer­e de to sider af kortet.

De tre unge fra Slagelse begik svindlen i løbet af et par uger i efteråret 2015

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark