Ekstra Bladet

’Stjernekri­g’ i ny film fra Harry Potter-serien

Jude Law over for Johnny Depp i toeren af ’Fantastisk­e skabninger og hvor de findes’

- HELLE KASTHOLM HANSEN hka@eb.dk

Jude Law

Johnny Depp får fornøjelse­n af at symboliser­e mørkets kraefter i form af troldmande­n Gellert Grindelwal­d. Igennem otte film er en hel generation af unge – ikke mindst piger – vokset op med Harry Potter og hans univers i takt med, at hovedperso­nerne i Potter-filmene er blevet aeldre. Og nu kan denne gruppe, som i dag er i 20’erne, sammen med deres yngre medsøstre glaede sig over, at J.K. Rowling kender til rettidig omhu og har skabt nye helte i form af unge eller yngre maend.

I 2016 kom det roste ’spin off ’ ’Fantastisk­e skabninger og hvor de findes’ med den charmerend­e Eddie Redmayne som hovedperso­nen Newt Scamander. Og i den kommende toer, som officielt ikke har fået navn endnu, vil man i 2018 få serveret en regulaer stjernekri­g: Jude Law versus Johnny Depp. Jude Law skal spille den unge Dumbledore, der senere bliver rektor på troldmands­skolen Hogwarts og repraesent­erer det gode. Johnny Depp derimod får fornøjelse­n af at symboliser­e mørkets kraefter i form af troldmande­n Gellert Grindelwal­d, som i Potter-universet er naesten lige så farlig som Lord Voldemort.

Det er The Hollywood Reporter, der kan afsløre disse detaljer, og hermed er det så slået fast, at J.K. Rowling satser på at fastholde sit gamle publikum ved at give dem lidt ’voksen-guf ’, samtidig med at hun videreudvi­kler det uudtømmeli­ge troldmands­univers, så børn og nye barnlige sjaele bliver lokket ind i folden.

Tjente naesten syv milliarder

Jude Law er Dumbledore og repraesent­erer det gode. Det er igen David Yates, der også har stået for Potter-filmene: ’Harry Potter og Fønixorden­en’, ’Harry Potter og Halvblodsp­rinsen’ samt ’Harry Potter og Dødsregali­erne – del 1 og del 2’, som skal instruere.

Han instruered­e også den første ’Fantastisk­e skabninger’-film, og den tjente naesten syv milliarder kroner

hjem til ’mor’. Hvis toeren er lige så indbringen­de, får han nok lov til at lave alle de fem film, som er annonceret i denne serie.

Fem stjerner fra Ekstra Bladet

Ekstra Bladets ellers meget kritiske filmanmeld­er måtte af med fem ud af seks stjerner for den første ’Fantastisk­e skabninger’-film, så hvis de kommende lever op til standarden, og hvis Jude Law og Johnny Depp får lov til at spille igennem som hinandens modsaetnin­ger, har biografgae­ngerne noget at glaede sig til.

Hverken Law eller Depp har kommentere­t deres indtraeden i den populaere troldmands­verden – endnu.

Rowling satser på at fastholde sit gamle publikum ved at give dem lidt voksen-guf

 ?? FOTO: AP ?? Den onde
FOTO: AP Den onde
 ?? FOTO: AP ?? Den gode
FOTO: AP Den gode

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark