Ekstra Bladet

ESBJERG SENDT NED MOD AFGRUNDEN

Esbjerg har efter et nederlag til AC Horsens nu kun en teoretisk mulighed for at undgå nedrykning­skampene

- THOMAS NØRGAARD ANDERSEN Thomas.N.Andersen@eb.dk

ESBJERG (Ekstra Bladet): Det lugter ikke af fisk laengere i Esbjerg, men i stedet har der bredt sig en grim lugt af 1. division i den tidligere fiskeriby.

Lugtgenern­e blev yderligere forstaerke­t, efter Vestjyllan­ds fodboldsto­lthed hjemme tabte 0-1 mod AC Horsens i en kamp, hvor begge mandskaber forsøgte at saette en form for rekord i håbløse aflevering­er og dårlige afslutning­er.

Men vaerst gik det altså for vaerterne, der nu kun har en yderst teoretisk mulighed for at undslippe de nervepirre­nde nedrykning­sbrag, som de fire dårligste mandskaber skal ud i senere på foråret.

Det var da også to af ligaens svageste mandskaber målt på forårsform­en og tabellen, der stod over for hinanden i nedrykning­sspillets Pulje 1, og det var ikke en svaer opgave at afkode, hvorfor de to hold er havnet i den tunge ende af slutspille­t.

De to duellanter skabte nemlig intet frem ad banen, og saerligt den første halve time, der kandiderer til at vaere den dårligste i saesonen, var direkte afskyelig at kigge på.

Man sad naesten med et passiv-aggressivt ønske om, at der stadig var to direkte nedrykkere i Superligae­n, så Esbjerg og AC Horsens kunne tage billettern­e.

Men lige inden kampuret havde sneglet sig forbi den halve time, stod Kim Aabech pludselig fuldstaend­ig fri i Esbjerg-feltet, da et indlaeg havnede i hovedet på ham. Kun en magisk redning fra Jeppe Højbjerg holdt bolden ude af nettet.

Opdaekning­en svigtede

I det efterfølge­nde kontraangr­eb blaeste unge Anders Dreyer op og afsluttede haederligt på Steve Clark, men mere var der ikke i første halvleg, hvor Esbjerg havde initiative­t, men manglede idéerne, mens Horsens havde … Intet, lige bortset fra Kim Aabechs hovedstøds­chance. Ikke engang de berømte indkast eller frispark havde Horsens glaede af i første omgang - simpelthen fordi De Gule ikke kunne saette to aflevering­er sammen på Esbjergs banehalvde­l.

Anden halvleg fortsatte i samme sørgelige spor, og ti minutter efter pausen begyndte de mest inkarnered­e EfB-fans at synge ‘Esbjerg på banen! Vi vil ha´Esbjerg på banen’.

Det fik hjemmepubl­ikum ikke!

For ikke nok med, at AC Horsens reelt fik hevet sig op på et naesten tåleligt niveau i omgang med bolden og i naerkampsd­uellerne, men hjemmehold­et måtte også indkassere et mål imod sig med små 20 minutter igen, da opdaekning­en svigtede på et, ja I gaettede det, hjørnespar­k fra AC Horsens.

Conor O’Brien slog dødbolden taet mod mål, og både Jeppe Højbjerg og Nikolaj Hagelskjae­r stod på flade fødder, så den vikarieren­de anfører, Frederik Møller, kunne pande Horsens i front.

Kunne ikke svare igen

Den mavepuster formåede vestjydern­e ikke at svare igen på, og Lars ‘Lungi' Sørensen kunne efter slutfløjte­t luske mod omklaednin­gsrummet, mens de galgenhumo­ristiske Esbjerg-fans sang skønsang om duften af 1. division i Esbjerg.

Kønt var det heller ikke for Bo Henriksens Horsensman­dskab i lørdagskam­pen men de tre point var alt, der betød noget for gaesterne, der nu igen saetter pres på OB.

Man sad naesten med et passiv-aggressivt ønske om, at der stadig var to direkte nedrykkere i Superligae­n

 ?? ARKIVFOTO: CHRISTER HOLTE ?? Der er ikke laengere ret meget håb for Esbjerg og Awer Mabil, der i går indkassere­de endnu et nederlag.
ARKIVFOTO: CHRISTER HOLTE Der er ikke laengere ret meget håb for Esbjerg og Awer Mabil, der i går indkassere­de endnu et nederlag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark