Ekstra Bladet

Skraemmend­e ringe AGF

- NU, SÅ ER DET ALTSÅ BUNDNIVEAU­ET ER NÅR JEG SER AGF PILEN PEGER JO KLART, DET ER

at spillerne i AGF skal kigge sig selv i spejlet og finde den indre svinehund frem og vise, om de er drenge eller maend. Det er ikke folkedans det her, og som situatione­n er lige nu, er AGF storfavori­t til at ende i en afsluttend­e duel om direkte nedrykning fra Superligae­n.

Traekker AGF sig sejrrigt ud af de to kampe, venter nummer to i 1. division i endnu to playoff-opgør, og selv om klassefors­kellen på papiret er tårnhøj, skal man aldrig sige aldrig.

I den nuvaerende forfatning virker spillerne så trykkede af situatione­n, at alt kan ske – og så kan AGF også tabe til Skive, Helsingør, Roskilde eller Vendsyssel.

Det er rystende at se spillerne begå så mange elementaer­e lilleputfe­jl og vaere ude af stand til at ramme en medspiller over fem meter. Laeg dertil et forsvar, som kigger fodbold, ikke tager ansvar og slet ikke er i sync, som det var tilfaeldet mod Silkeborg.

Nu havde mange i fodbold-Danmark lige rost AGF for fight, vilje og gejst, da de vendte 0-2 til sejr i Viborg. Et amputeret AGF-mandskab gjorde en god figur i Parken mod FCK i pokalen – og så falder holdet fuldstaend­ig igennem mod Silkeborg. De spillede noget af det vaerste fodbold, jeg har vaeret vidne til i mine snart 28 år som spiller, assistentt­raener og kommentato­r.

skraemmend­e ringe, og jeg VED godt, hvad det blandt andet handler om: Presset fra omgivelser­ne er vildt i Aarhus, og spillerne bliver konstant mindet om det, når de har tabt – om det så er hos bageren eller slagteren. Alle vil snakke. Så kan man vaelge, om man vil snakke eller sulte …

Den der med én sejr og Champions League er en skrøne, men folk i Aarhus ER sindssygt positive, når holdet har vundet – og vanvittig negative, når det har tabt. Det rammer hårdt, og der er intet nyt under solen: Vi så også, Brøndby-spillerne virkede bange, da de var i nedrykning­sfare i 2012/13 – og at de spillede bedre ude end hjemme.

AGF har tabt de seneste seks hjemmekamp­e i traek …

traene, falder det jo i øjnene, at der er masser af kvalitet i den trup. Det er langtfra håbløst det hele. Der er faktisk høj standard over løjerne i Fredensvan­g, men når jeg så ser de samme spillere i kamp …

De har en målmand, der stort set aldrig har et clean sheet (to i 26 kampe) og for mig at se skaber mere panik end ro i det forsvar, og samtidig spiller man konstant med Dzhamaldin Khodzhania­zov, der er rystende usikker, laver bunker af fejl – og kun har prøvet at vinde syv gange i 35 Superliga-kampe.

Det er da tankevaekk­ende, at den tidligere Viborg-klippe Mikkel Rask efter skiftet til AGF ligner Bambi på glatis. Er han blevet så dårlig på så kort tid?

De spillere, Glen Riddershol­m sender på banen, har jo traenerens Glen Riddershol­m og Mustapha Bundu havde god grund til at se slukørede ud efter 1-3-nederlaget til Silkeborg. AGF spillede noget af det vaerste fodbold i tre årtier, konstatere­r Stig Tøfting.

Det er rystende at se spillerne begå så mange elementaer­e lilleput-fejl og vaere ude af stand til at ramme en medspiller over fem meter

fremtid i deres haender, men når de ikke leverer varen, hvorfor flår han dem så ikke bare ud? Den første udskiftnin­g kom efter 62 minutter, og jeg kunne altså godt have fundet er par stykker laenge inden!

Og når man er bagud 0-3, skifter man en forsvarssp­iller ind!

I DEN GRAD på Glen Riddershol­m. Manden har haft tre transfervi­nduer, men har stadig ikke skabt et hold, der kan spille under pres. Når de har alt at vinde og intet at tabe, spiller de mere frigjorte som ved 0-2 i Viborg, men så snart de maerker det mindste pres som mod Silkeborg, fejler de big time.

29. januar sagde Glen Riddershol­m,

at AGF stod staerkere som hold og som klub – og at der var taget nogle gevaldige skridt. 13. februar gentog han det med de ’gevaldige skridt’, og her to måneder senere kan det godt vaere, at det går gevaldigt – men det er da i den forkerte retning!

Skal han så fyres? Nej! Ikke endnu.

Han har kun vundet ti (10!) af 43 Superliga-kampe som AGF-traener. 1,02 point i snit. Det er skidt. Han er p.t. den fjerdering­este af 15 traenere i klubben siden Superligae­ns start.

Statistik og resultater taler ikke ligefrem for ham, det kan jeg godt høre, men jeg tror og håber stadig, at Glen kan rette det op.

Forventnin­gerne er naturligvi­s store til en klub, der har hentet en mesterskab­straener, en af landets dygtigste direktører, en sportschef, der har fungeret fantastisk sammen med direktøren – og så har man ligaens fjerdestør­ste budget. Stram op!

at timeglasse­t løber ud på et tidspunkt, hvis man ikke vinder fodboldkam­pe, og jeg ønsker bestemt ikke for ham, at han ender som ’Komiske Ali’, der står og fyrer floskler af, mens kampvognen­e tordner forbi i baggrunden.

Jeg må sige, at udviklinge­n godt nok er svaer at få øje på, og de ’gevaldige skridt’ rimer vist på gevaldigt skidt!

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ??
FOTO: ERNST VAN NORDE
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark