Ekstra Bladet

Fans vil sikre Brøndby-stjerne med indsamling

- ANDERS FUNDER af@eb.dk

Frikøbskla­usulen på Brøndbys magiske midtbane-kreatør Hany Mukhtar er ti mio. kroner.

Det er den pris, som klubben på Vestegnen må betale, hvis man vil vaere sikre på, at guldfuglen forbliver på Vestegnen efter sommerens transfervi­ndue.

Ekstra Bladet har tidligere kunnet berette, at Brøndbys spillerbud­get for den kommende saeson nok kommer til at lande på omkring 55 mio. kroner. Og så er ti mio. kroner derfor mange penge at bruge på at købe en enkelt spiller fri af sin kontrakt.

26-årige Kenneth Andersen startede fredag en indsamling på hjemmeside­n Caremaker.dk med det simple formål at samle tilstraekk­elig med penge ind til direktione­n i Brøndby, så købet af klubbens nummer 10 kan blive en realitet.

– Mukhtar har vaeret vores juvel hele året. Der har vaeret en masse snak om, at han Hany Mukthar skal blive på Vestegnen, hvis det står til en hel del af Brøndbys fans. ville blive for dyr for Brøndby, så vi var et par stykker, der kom på idéen med en indsamling, lyder det fra Kenneth Andersen, der ligesom mange andre trofaste Brøndby-tilhaenger­e ville have svaert ved at vinke farvel til klubbens tyske U21-landsholds­spiller.

– Han betyder alt. Det er ham, der gør hele forskellen lige nu. Uden Mukhtar ville der ikke blive spillet samme slags fodbold i Brøndby. Han passer perfekt ind under Zorniger, fortsaette­r han.

Det skulle da også hurtigt vise sig, at det ikke blot var initiative­ts ophavsmaen­d, der var begejstred­e for idéen.

Indsamling­en nåede kun at vaere aktiv i omkring otte minutter, før der allerede havde vaeret 400 besøgende og indsamlet over 10.000 kroner.

Af sikkerheds­maessige grunde valgte Kenneth Andersen derfor midlertidi­gt at saette projektet på pause, så ledelsen i Brøndby også kunne blive involveret i sagen.

Sportsdire­ktør i Brøndby Troels Bech roser initiative­t, men i praksis er han dog ikke helt sikker på, at det kan lade sig gøre.

– Jeg har stor sympati for idéen. Det vidner om det store og staerke faellesska­b, som netop er Brøndbys kendetegn. Jeg forstår initiative­t og synes, at det er et kaempe plus. Hvis det er en gave, må man vel gerne tage i mod den … Men som sagt er det nok ikke den mest gangbare måde at støtte os på, siger han.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark