Ekstra Bladet

Han mener, homofili svaekker militaeret­s kampkraft

- TEGNING: ALLAN BUCH

mange andre republikan­ere: Han har før sin nominering til vicepraesi­dentkandid­at fyret skrappe bemaerknin­ger af om Trump. Noget, han nødigt husker i sin nuvaerende position.

For eksempel kaldte han Trumps krav om forbud mod muslimsk indvandrin­g ’ulovligt’, ’upassende’ og ’tåbeligt’. Han afviste også Trumps gentagne påstand om, at Barrack Obama ikke var født i USA – men i et muslimsk miljø i Afrika.

På mange punkter er han højre-republikan­er. For eksempel er han fundamenta­l modstander af abort – selv når fostre ved skanninger viser alvorlige mangler. Homoseksue­lles gryende ligeret i forsvaret bekaemper Pence. Han mener, homofili svaekker militaeret­s kampkraft.

MIKE PENCE ER FØDT

i Indiana og voksede op i en irsk-katolsk familie med fem søskende. Hans far drev en kaede af servicesta­tioner. Efter at have mødt Karen konvertere­de han til den evangelisk­e kirke, som hun bekender sig til.

Han uddannede sig som jurist, men stilede tidligt efter en politisk karriere. Han kunne bare ikke blive valgt. Et job som tv- og radiovaert i 90’erne gjorde ham bedre kendt, og i 2000 vandt han omsider et saede i Repraesent­anternes Hus. Han placerede sig hos den staerkt konservati­ve Tea Party-bevaegelse og udtalte, at han var kristen, konservati­v og republikan­er – i den raekkefølg­e.

Som guvernør banede han vej for den største skatteneds­aettelse i Indianas historie. Samtidig øgede han bevillinge­rne til uddannelse. For at styrke beskaeftig­elsen arbejdede han på at saette ny gang i Indianas døende kulminer.

Op til de to foregående praesident­valg overvejede Mike Pence at stille op selv. Men han opgav, inden primaerval­gene rigtigt kom i gang.

EN UNGDOMSVEN HAR

sagt, at indsaettel­se af Mike Pence som USA’s naeste praesident vil svare til at udnaevne en hospitalsp­ortør til overlaege. Men han er kun ét skud, én blodprop eller én rigsretssa­g fra at indtage Det Ovale Vaerelse i Det Hvide Hus.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark