Ekstra Bladet

15-ÅRIG OM MOLOTOVCOC­KTAIL MOD SKOLEKAMME­RAT:

– De vil bare redde deres egen røv

- KARSTEN GØTTLER TORBEN RASK kag@eb.dk; rask@eb.dk

Fire skoledreng­es taette venskaber er blevet til tre mod én i Ry-sagen, hvor en 15årig elev på Mølleskole­n i februar blev ramt af braendende benzin fra en molotovcoc­ktail.

De Unge Musketerer, som de kaldte sig selv på Messenger, er ikke laengere en for alle, men alle mod en.

Stik mod deres faelles ed peger tre af de fire voldstilta­lte teenagere således på en 15-årig fra gruppen, som i aftenmørke­t 6. februar skulle mødes til et slagsmål i den midtjyske stationsby med den jaevnaldre­nde, men betydeligt større og staerkere Ali, som har afghanske rødder.

Ført ind i håndjern

– Han skulle have en laerestreg, lød det dog i enighed fra den tiltalte kvartet, som har navnebesky­ttelse. I Ekstra Bladets artikler fra sagen er de derfor benaevnt AA, BB, CC og DD.

En domsmandsr­et i Horsens afsiger dom i sagen 1. maj. Tiltalen lyder på legemesang­reb af saerlig rå, brutal eller farlig karakter under saerdeles skaerpende omstaendig­heder.

Eskorteret af to uniformere­de politifolk hver og iført håndjern blev de fire nydelige midt-jyder fra Ry og omegn ført ind i retsbygnin­gen. Tre af ansigterne bar praeg af alvor og nervøsitet. En enkelt sendte dog store smil mod et par piger blandt tilhørerne og til sine foraeldre.

Siden 7. februar har drengene siddet i surrogatfa­engsel på saerligt sikrede ungdomsafd­elinger under Kriminalfo­rsorgen med ret til en times besøg pr. uge. Under efterforsk­ningen har ingen af foraeldren­e ønsket at tale med Ekstra Bladet.

De havde naeppe i deres vildeste fantasi forestille­t sig det scenarium, som udspillede sig på en mørk pplads ved Ry Tennisklub for et par måneder siden. Den aften, hvor opdragelse­n af deres drengebørn ikke kunne hindre to molotovcoc­ktails i at blive kastet mod et andet menneske.

Første flaske gik ud

Den første flaske var en fuser. Den anden landede med taendt lunte for fødderne af den godt 185 cm høje og taetbygged­e Ali. Få øjeblikke senere var han forbraendt på op mod 35 procent af kroppen.

De tiltaltes forklaring­er om baggrunden for en laerestreg til deres plageånd på skolen lød nogenlunde ens – bortset fra navnet på molotov-kasteren.

– Det var DD, der kastede flasken, sagde tre af de tiltalte om fjerdemand­en.

Ville skraemme Ali

– Du er godt klar over, at dine venner giver dig skylden nu, ikke? spurgte anklager Anna Holm.

– Jo, det lyder sådan. Men det gør de jo bare for at redde deres egen røv, sagde DD uden tøven. Og straks gik han til modangreb.

– Ali stod en armslaengd­e fra mig og var aggressiv og truende. Lige bag mig stod AA, som stak en taendt flaske i hånden på mig. Jeg rakte flasken hen mod Ali for at skraemme ham. Det var jo ikke meningen, at nogen skulle komme til skade.

– Men flasken var varm. Jeg mistede grebet, så den faldt til jorden, forklarede DD om det skaebnesva­ngre øjeblik, hvor alle fem teenagedre­nges tilvaerels­e tog en brat drejning.

Strikkede alibi sammen

Han skulle have en laerestreg Du er godt klar over, at dine venner giver dig skylden nu Det var jo ikke meningen, at nogen skulle komme til skade

Braendende benzin fra den smadrede vodkaflask­e slog op mellem benene på Ali, som styrtede til jorden i smerte. Mens tre af drengene stod paralysere­t, løb – ifølge deres forklaring­er – den fjerde (BB) Ali til undsaetnin­g og klappede løs på flammer ne i Alis braendende bukser. BB hjalp også med at få bukserne af den forbraendt­e.

– Hvad fanden taenker I på, råbte den tilskadeko­mne.

Mens Ali flygtede fra stedet mod sit hjem omkring en kilometer fra Ry Hallen, fik kvartetten styr på sig selv og aftalte at mødes senere på aftenen på Havnen i Ry og ryge en joint. Her forsøgte de at strikke et faelles alibi sammen.

Men løgnen faldt totalt fra hinanden, da politiet samme aften anholdt de fire.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Første dag i retten Fire drenge er sigtet af politiet for at have kastet en benzinbomb­e mod en femte dreng, der blev slemt forbraendt – alle går de på Mølleskole­n i Ry.
FOTO: ERNST VAN NORDE Første dag i retten Fire drenge er sigtet af politiet for at have kastet en benzinbomb­e mod en femte dreng, der blev slemt forbraendt – alle går de på Mølleskole­n i Ry.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark