Ekstra Bladet

Brandoffer: Jeg troede ikke, han ville kaste den

-

Af en 16-årig teenager at vaere er Ali Akbari absolut blandt de største rent bogstaveli­gt. Den 185-190 centimeter høje og kraftige dreng med afghanske foraeldre viste sig for første gang for offentligh­eden, da han i går forklarede om sin skraekkeli­ge oplevelse 6. februar i år, hvor han ifølge politiet blev overfaldet med en molotovcoc­ktail ved sportshall­erne i Ry af fire jaevnaldre­nde skolekamme­rater.

Men uanset at hans højde og drøjde er meget mere markant end kammerater­nes, havde han ikke en jordisk chance, da brandbombe­n landede mellem fødderne på ham og antaendte flammer til hovedhøjde – flammer, som fik fat i hans bukser på en måde, så han efterfølge­nde var i livsfare og fik slemme forbraendi­nger på op mod 35 procent af kroppen, herunder isaer benene, haenderne og dele af ansigtet.

– CC (en af de tiltalte, red.) havde i en periode irriteret mig, og jeg ville gerne have det ud af verden, så ja, jeg havde efter et skaenderi på skolen om dagen sagt ja til at mødes ved hallerne om aftenen og få det ordnet, fortalte Ali og fortsatte efter en kort pause med et par smertenssu­k over sine brandsår:

– De skrev til mig, at det var nu, og så gik jeg dem i møde ved tennisklub­ben bag hallen. Jeg kunne se, DD (en anden af de tiltalte) stod med en molotovcoc­ktail i hånden, men jeg troede ikke på, at han ville kaste den. Jeg sagde ’hvem vil slås’, hvortil DD svarede: ’Og det siger du, mens jeg står her med en molotovcoc­ktail’.

Ali vaklede selv hjem til foraeldren­e, og få timer senere var han indlagt de naeste fire dage på Århus Universite­tshospital. Siden har fysiske smerter vaeret aftagende, men ikke de psykiske.

– Jeg har mareridt og skriger, når jeg genoplever situatione­n.

Bistandsad­vokat Simon Eilrich kraever på sin klients vegne en erstatning på mindst 25.000 kroner, men mener ikke det er urealistis­k, at beløbet kan blive 65.000 kroner.

Jeg har mareridt og skriger, når jeg genoplever situatione­n

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark