Ekstra Bladet

Guldkalven er

DU KA’ FÅ KVINDER OG KAGER OG MILLIONER FOR SJOV: Shu-bi-dua er nu endegyldig­t et afsluttet kapitel, og der er rullet hundredvis af millioner gennem maskinen siden pladedebut­en i 1973

- LARS SEJR RUNE MELCHIOR SJØRVAD PETER SLOTH ls@eb.dk; rms@eb.dk; sloth@eb.dk

– Jeg kan ikke rigtigt synge mere, sagde Michael Bundesen til Billed-Bladet for et par uger siden.

Med de ord lukkede forsangere­n i et af danmarkshi­storiens mest populaere bands ned for eventuelle spekulatio­ner om, hvorvidt der lurede et comeback efter seks års pause oven på den blodprop i hjernen, der ramte ’Bonden’ i maj 2011.

– Den gamle form med Michael Bundesen som sanger i front for et stort band og noget i stil med den gamle opsaetning anser jeg helt klart ikke laengere som realistisk, lyder det fra Shu-bi-dua-guitarist og Michael Bundesens naere ven Ole Kibsgaard, som dermed understreg­er, at der ikke laengere findes et Shu-bi-dua.

Dermed kan der gøres status over et af de mest succesfuld­e eventyr i dansk populaermu­sik nogen sinde. Det er historien om millioner af solgte album, tusindvis af koncerter, massiv afspilning i både tv og radio samt opsaetning af en musical.

Begyndte som en leg

Alt sammen noget, der har kastet et trecifret millionbel­øb efter de i alt 16 musikere, der har optrådt i kortere eller laengere tid som medlemmer af Shu-bi-dua.

Det begyndte som en leg, og i mange år foregav de, at det hele blot var for sjov – en hobby – men i virkelighe­den var det big business.

 ?? FOTO: NIELS HENRIK DAM/POLFOTO ?? Alting har en ende
Shu-bi-dua er historien om millioner af solgte album, tusindvis af koncerter, massiv afspilning i både tv og radio samt opsaetning af en musical – men det er endegyldig­t slut i den form, hvor Michael Bundesen var forsanger.
FOTO: NIELS HENRIK DAM/POLFOTO Alting har en ende Shu-bi-dua er historien om millioner af solgte album, tusindvis af koncerter, massiv afspilning i både tv og radio samt opsaetning af en musical – men det er endegyldig­t slut i den form, hvor Michael Bundesen var forsanger.
 ?? FOTO: MICK ANDERSON/POLFOTO ?? Jørgen Thorup var ikke med i det, der betegnes som Shubi-duas guldalder – alligevel har han tjent masser af penge med bandet.
FOTO: MICK ANDERSON/POLFOTO Jørgen Thorup var ikke med i det, der betegnes som Shubi-duas guldalder – alligevel har han tjent masser af penge med bandet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark