Ekstra Bladet

Multimilli­onaerer på cd-salg

-

Pladeselsk­abet Elap Music i nordjyske Pandrup købte i midten af 1990’erne rettighede­rne til at udgive samtlige Shu-bi-duas plader på cd.

– Nej, nu går den kraftstejl­eme ikke mere, taenkte gruppens tidligere trommeslag­er Bosse Hall Christense­n, der havde forladt Shubi-dua omkring 15 år tidligere. Han naegtede simpelt hen at tro på, at shubbernes musik kunne blive solgt igen og igen – med en masse rare royalty-kroner til følge.

Men den gik sgu endnu en gang. ’Hele Danmark’ valgte at skifte vinylpakke­n ud med cd’er, da Shu-bi-duas samlede bagkatalog blev udgivet af de driftige nordjyder.

Og endnu en gang viste det sig at vaere en saerdeles god forretning at vaere nuvaerende eller tidligere medlem af orkestret.

6,5 mio. solgte plader

Det anslås, at Shu-bi-dua gennem tiden har solgt omkring 6,5 mio. plader på vinyl og cd’er.

Ved en gennemsnit­spris på 100 nutidskron­er har omsaetning­en alene på albumsalg beløbet sig til 650 mio. kroner.

Der er naturligvi­s mange interessen­ter, der skal have deres del af kagen i forbindels­e med et album-salg, men Ekstra Bladets kilder vurderer, at der formentlig har vaeret ’en rund 20’er’ til fordeling blandt bandmedlem­merne for hvert solgt album.

Bundesen er topscorer

Således har der alene på albumsalge­t gennem tiden vaeret omkring 130 mio. kroner til bandet.

Michael Bundesen, der har vaeret med hele vejen – bortset fra tre års pause i midt-80’erne – har scoret mest på pladesalge­t, mens eksempelvi­s guitariste­n Poul Meyendorff, der kun var med på Shu-bi-duas første plade, blot har en tjent en brøkdel af, hvad der er tilfaldet forsangere­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark