Ekstra Bladet

Skattegael­d og sommerhus

-

Jørgen Thorup styrede keyboardet i Shu-bi-dua i årene 1987 til 2001. Det var altså efter den periode, Shu-bi-duafans vil betegne som ’guldaldere­n’, men han nåede alligevel at vaere med til at saelge rigtig mange plader – ikke mindst fordi han medvirkede på albummet ’Shu-bi-dua 13’, der havde megahittet ’Sexchikane’ som sin tredje skaering.

– Ud over at jeg fik betalt min skattegael­d og fik mig et sommerhus, så var der utroligt mange ting på det personlige og musikalske plan, jeg fik testet, så det har vaeret en vigtig del af mit liv.

– Du må da svømme i royal-

ties og pengene fra alle de album, I solgte?

– Tjaaa. Nu bliver der ikke solgt så mange plader mere, så der kommer ikke så mange royalties, men der kom da lidt nogle år efter.

– Men Koda-penge får du vel?

– Der kommer da stadig penge fra de sange, jeg har vaeret med til at skrive. Der røg mange penge gennem systemet, og det var dyrt at vaere på tour med produktion og alt det der, men det var da super-fedt at få lov at opleve cd-aeraen og saelge 400.000 plader. Det sker ikke mere, så det var fantastisk.

– Hvor meget kunne du hive hjem på at vaere med i Shu-bidua i 15 år i en periode, hvor man stadig kunne saelge cd’er?

– Det ved jeg sgu ikke, men vi tjente da mange penge og nok et paent stykke over en million hvert år.

– Hver?

– Ja, det gjorde vi i hvert fald. Så det var da mange penge.

– Isaer som 30-årig, hvor man ikke havde familie eller kaempe hus, så for mig var det mange penge, og det er det da stadigvaek. Det var sgu fede tider, fastslår Jørgen Thorup.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark