Ekstra Bladet

Har tjent ’paent mange millioner’

OMSAETNING­EN NAERMER SIG EN MILLIARD

-

* GENNEMSNIT­SPRIS 100 KR. ** KODA, GRAMEX, NCB M.M. Pengene er vaeltet ind, siden Shu-bi-dua i starten af 1970’erne begyndte som et fritidsban­d, der siden voksede sig til en gigantisk forretning. Nedenståen­de regnestykk­e viser, at der er røget taet på en milliard kroner gennem Shu-bi-maskinen på de 44 år, der er gået siden album-debuten i 1973. Tallene for koncert- og rettigheds­indtaegter er anslåede og vurderes at vaere ’ret kvalificer­ede bud’, som Ekstra Bladets kilder udtrykker det. Ud over pladesalg og solgte musicalbil­letter har de største Shu-bi-duaindtaeg­ter fordelt sig på to ben, der i praksis er umulige at størrelses-bestemme for alle andre end shubberne og deres revisorer.

I fire årtier var bandet et af Danmarks mest aktive livebands, og det taetteste, man kan komme en samlet indtaegt for disse mange koncertjob­s, er, at de har kastet et trecifret millionbel­øb af sig gennem tiden. 100 millioner kroner, brutto, er er et meget konservati­vt bud på den samlede koncertoms­aetning.

Griner ad det

Dertil skal så laegges diverse rettigheds­indtaegter, som har lunet gevaldigt i shubbernes lommer over årene. Mest fylder indtaegter­ne fra organisati­onerne Koda og Gramex, der hver isaer sørger for at indsamle og udbetale penge, når musik fremføres offentligt.

Bosse Hall Christense­n, der forlod Shu-bi-dua for mere end 35 år siden, vil ikke fortaelle, hvor meget han helt konkret har fået i diverse rettigheds­penge, siden han forlod bandet, men:

– Jeg vil sige det på den måde, at jeg har tjent paent mange millioner, siden jeg forlod Shu-bi-dua. Og jeg kan godt grine ad det og synes, at det er grotesk, når det er langt over 30 år siden, men jeg skal ikke klage.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark