Ekstra Bladet

Skib fandt kokain for halv milliard

- LINETTE K. JESPERSEN linette@eb.dk

Et dansk skib gjorde et vildt fund, da de opdagede nogle mistaenkel­igt udseende sportstask­er, der drev rundt på havoverfla­den i Nordsøen nogle kilometer ud for den belgiske by Oostende i starten af april i år.

Det viste sig senere, at der var tale om 25 sportstask­er med hver 50 kilo kokain, i alt 1,25 ton, til en samlet vaerdi på mere end 60 millioner euro, godt 446 millioner kroner. Det skriver flere lokale medier, herunder hln.be og wtvfocus.be.

Anklager Frank Demeester fra anklagemyn­digheden i Brügge fortaeller, at det danske skib anmeldte fundet af de drivende sportstask­er, som de mistaenkte for at indeholde narkotika, søndag 2. april om eftermidda­gen.

Da det maritime politi ankom til stedet, kunne de fiske alle taskerne op på en gang. Ifølge mediet deredactie.be var der bundet tomme plastic-flasker fast til taskerne for at sikre, at det dyrebare hvide pulver ikke sank til bunds.

– Hvilket skib, narkoen kom fra, og hvem der skulle samle det op, er en del af efterforsk­ningen. Men der er intet konkret skib under mistanke. Det er velkendt, at kokain-smugling ofte sker via Sydamerika, men det er bestemt ikke bevist i denne sag, siger Frank Demeester til hln.be og fortaeller, at narkoen straks blev destrueret, Denne kokainfang­st blev tidligere gjort i Nordsøen. Nu har et dansk skib gjort et nyt fund på 1,25 ton kokain.

fordi det ville vaere for risikabelt at opbevare en så stor maengde kokain.

Narkoen er formentlig blevet smidt i vandet fra et containers­kib, for at et mindre skib senere kunne sejle hen og hente fangsten.

Det er ikke første gang, at der er lavet et tilsvarend­e kokain-fund ud for kysten ved Oostende. I marts 2015 fandt myndighede­rne ligeledes naesten et ton kokain i sportstask­er, der blev holdt oppe på samme måde.

Ekstra Bladet har talt med det danske firma, hvis skib gjorde rekordfang­sten tidligere på måneden. Men de ønsker ikke at udtale sig af hensyn til besaetning­ens sikkerhed.

 ?? FOTO: SWNS – MASONS – HEMEDIA ??
FOTO: SWNS – MASONS – HEMEDIA

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark