Ekstra Bladet

Test af Galaxy S8: Svaert at blive aegte imponeret

TOPMODEL: Samsungs dyreste mobil er en gennemført opgraderin­g – men ikke mere

-

Skaermen er det bedste ved Galaxy S8 og S8+. Men andre funktioner i telefonen halter eller er direkte ubrugelige, mener vores anmelder. Saerligt placeringe­n af fingeraftr­ykslaesere­n er direkte dumt fundet på.

siden af kameraet. Det virker ganske enkelt ikke, og under min test slog jeg simpelt hen funktionen fra, da det er umuligt at ramme laeseren ordentligt. Ofte rammes kameraet i stedet.

Til gengaeld virker irisscanne­ren upåklageli­gt. Altså bortset fra, at man ser lidt åndssvag ud, når man står og stirrer ind i skaermen for at få den låst op.

Bixby

Den intelligen­te assistent Bixby er Samsungs forsøg på at gå Google i bedene. Men ved lanceringe­n og saerligt i Danmark er funktionen amputeret og reelt ubrugeligt. AErgerligt, at man ikke kan omkode den saerlige Bixbyknap på siden til at løse andre opgaver.

Batteriet

Samsung indstiller som standard skaermen til en dårligere opløsning, end den maksimalt understøtt­er. Forklaring­en er angiveligt, at man vil spare strøm. Og det er der også brug for. Selv i S8+, som vi testede, opleves

batteritid­en som ganske gennemsnit­lig – en smule bedre end på iPhone, men heller ikke meget mere.

Hovedtelef­onerne

Der blev ved lanceringe­n gjort meget ud af, at hovedtelef­onerne, som følger med, er af en saerlig høj kvalitet. Og jo, de er bestemt bedre end det plastik, der normalt følger med. Vi er dog ikke på et specielt højt niveau. Derfor vil dem, der går efter god lyd, helt sikkert skulle finde sig en anden model.

Inden du køber

Fans af Galaxy-serien har for laengst bestilt. Og de får det, de fik, da forgaenger­en

S7 blev lanceret: en gennemført kvalitetst­elefon på toppen af markedet.

Men hvis de forventer et overflødig­hedshorn af nyheder, bliver de skuffede.

Der er tale om en habil og gennemført opgraderin­g af Galaxy S7

Samsung har ganske konservati­vt ikke lavet de store aendringer på mobilens kameraer. Og det er i orden, da Galaxy-serien allerede i dag leverer noget af det bedste, man kan få i en mobiltelef­on. Den tradition fortsaette­s – med små forbedring­er – i S8 og S8+.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark