Ekstra Bladet

BRITERNE SKAL TIL STEMMEURNE­RNE Ekspert: May står til sikker sejr

-

Den britiske premiermin­ister, Theresa May, er i en ekstremt favorabel situation forud for det britiske valg 8. juni, som i dag skal bekraeftes af det britiske parlament.

Heri ligger også forklaring­en på, at hun har udskrevet valget, vurderer Edward Ashbee, der er lektor på Copenhagen Business School.

– Det er en mulighed, der bare er for god til at misse.

– De konservati­ve er 20 procent foran Labour i meningsmål­ingerne. Labour er splittet og i en forfaerdel­ig forfatning, siger han ifølge Ritzau.

I mødet med pressen i dag lød det da også fra May, at hun har samlet Storbritan­nien, og at landet står økonomisk staerkt forud for forhandlin­gerne om Brexit – briternes udmeldelse af EU.

Står til sikker sejr

I valgkampen vil hun slå på, at det vil styrke hendes position yderligere i forhandlin­gerne med EU, hvis briterne giver hende en overvaelde­nde sejr.

– Det er det, hun vil saelge sig selv på i de naeste måneder: Stem konservati­vt, giv Historiske folkeafste­mninger, Storbritan­niens udmeldelse af EU og et farvel til en premiermin­ister – der er sket meget i britisk politik de seneste år, og nu skal befolkning­en til valg. hende en staerk position i forhandlin­gerne med EU, siger Ashbee. Og det ser unaegtelig­t ud til, at May står til en sikker sejr. For lige nu er det svaert at finde et andet parti i det britiske parlament, der kan udfordre hende.

Vaerst står det til i arbejderpa­rtiet Labour, hvor et nederlag ifølge Ashbee utvivlsomt vil tvinge partileder Jeremy Corbyn til at gå.

– Der vil vaere en ny periode med intenst blodbad. Der vil blive en kamp om ledelsen.

Også i det EU-skeptiske parti Ukip, der ellers havde succes med at få briterne ud af EU, er der krisestemn­ing.

– Ukip er bitterligt splittede. De er naesten på randen af sammenbrud og kommer ikke til at vaere en faktor i dette valg, siger han.

Ifølge Ashbees vurdering er partierne Liberal Demokrater­ne og Det Skotske Nationalpa­rti, de eneste partier, der vil kunne opnå et nogenlunde valg foruden de konservati­ve.

Men Liberal Democrats har lige nu ganske få saeder i parlamente­t, og det skotske nationalpa­rti er kun en faktor i Skotland.

 ??  ??
 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark