Ekstra Bladet

DU ER SELV EN STO

I RØD FRONT MOD SASS: S-profilen har skabt vrede hos ’vennerne’ i rød blok efter angreb på ’storbyakad­emikeres’ syn på udlaending­e-politikken

- JANUS ØSTERGAARD jao@eb.dk

Rød blok er splittet i stumper og stykker på udlaending­e-spørgsmåle­t.

Det står ikke mindst klart efter et interview, som den socialdemo­kratiske gruppeform­and, Henrik Sass Larsen, har givet til Ekstra Bladet.

SF, Enhedslist­en, Alternativ­et og de radikale har ganske enkelt dannet en rød front mod Henrik Sass Larsen.

De reagerer blandt andet på, at Sass går voldsomt i rette med den ’utopiske humanistis­ke ånd, som har haft kaempestor­e problemer til følge i det danske samfund’.

S-gruppeform­anden retter desuden skytset mod ’storby-akademiker­e’ og konstatere­r, at der blandt andet i København er mange mennesker, der ’fortsat synes, at alt ved globaliser­ingen er helt ubekymrend­e laekkert’.

Pas på med slagord

Men Henrik Sass skal passe på med at komme for godt i gang, når han revser ’storbyakad­emikere’, lyder det fra SF’s udlaending­eordfører, Holger K. Nielsen:

– Det er han vist også selv. Han er akademiker og bor i en storby, siger SF-veteranen og konstatere­r:

– Man skal passe på med at bruge den slags slagord og upraecise begreber.

Holger K. Nielsen medgiver, at Henrik Sass adresserer nogle integratio­nsprobleme­r, ’som vi er nødt til at forholde os til, hvis samfundet skal haenge sammen, og vi skal stoppe højrefløje­ns fremmarch’.

Men SF’eren bryder sig slet ikke om den måde, Henrik Sass griber debatten an på:

– Det er uklogt, fordi han får splittet debatten vaeldig meget op. Jeg synes, at der er brug for en diskussion, hvor vi i faellesska­b forsøger at finde nogle løsninger på det her – i stedet for at stå i hvert vores hjørne og råbe ad hinanden, siger Holger K. Nielsen.

Giver ingen mening

I gårsdagens Ekstra Bladet rettede de radikale ligeledes en hård kritik mod Henrik Sass. Han lyder fuldstaend­ig som Martin Henriksen og DF, lyder det fra partiets naestforma­nd, Sofie Carsten Nielsen.

Og heller ikke hos Enhedslist­en er man synderligt begejstret for Sass’ udlaending­e-kurs:

– Det giver ikke nogen mening, hvad Sass har gang i, lyder det fra partiets politiske ordfører, Pernille Skipper.

– Det er sådan set ham, der er utopisk, hvis han tror, at den stigende utryghed kommer fra indvandrin­g alene. Han identifice­rer rigtig nok, at vi har et enormt problem med utryghed i Danmark. Men han ser fuldstaend­ig forbi, at den utryghed, arbejdsløs­hed og arbejdspla­dser, der forsvinder ud af landet til underbetal­t arbejdskra­ft fra Østeuropa eller til robotter, ikke kommer på grund af de enkelte mennesker fra andre lande eller på grund af 500 kvoteflygt­ninge om året, siger hun.

Det er uklogt, fordi han får splittet debatten vaeldig meget op

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? SF’s Holger K. Nielsen er ikke uddelt begejstret over Henrik Sass’ udlaending­eudbrud: – Det er uklogt, fordi han får splittet debatten vaeldig meget op. Det man siger ... Henrik Sass Larsen er faldet i unåde hos ’vennerne’ i rød blok efter sit syn på...
FOTO: JENS DRESLING SF’s Holger K. Nielsen er ikke uddelt begejstret over Henrik Sass’ udlaending­eudbrud: – Det er uklogt, fordi han får splittet debatten vaeldig meget op. Det man siger ... Henrik Sass Larsen er faldet i unåde hos ’vennerne’ i rød blok efter sit syn på...
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark