Ekstra Bladet

Alternativ­et: Sass tegner forsimplet billede

-

Når Henrik Sass skal pege på, hvem der er ’utopiske humanister’, popper navnet på Alternativ­ets leder, Uffe Elbaek, op.

Elbaeks partifaell­e og udlaending­eordfører Josephine Fock er da heller ikke just fan af Sass’ udlaending­e-udbrud:

– Jeg synes, at Henrik Sass er i gang med at tegne et alt for forsimplet billede op af virkelighe­den. Hvis han har lyst til at bruge den slags ord, så er det for hans egen regning, siger hun.

– Det er aergerligt, at vi ikke prøver at stå sammen om at finde løsninger i faellesska­b. Det nytter ikke noget at give hinanden skylden for ting og sager. Det er ikke med til at løse nogen problemsti­llinger. Han skal i langt højere grad have fokus på alle de steder, hvor det også går godt i Danmark.

– Men han har vel ret i, at der er steder, hvor integratio­nen går fuldstaend­ig skaevt?

– Jo, men der tror jeg, at vi har forskellig­t syn på, hvordan vi løser de ting. Jeg tror ikke, at det løser noget at tale ned til folk og udstille dem på den her måde. Det, der i langt højere grad løser tingene, er at inkludere de her mennesker og involvere dem i at finde løsningern­e til en ordentlig integratio­n, siger Josephine Fock.

Hos Socialdemo­kratiets pressetjen­este oplyses det, at Henrik Sass er bortrejst resten af ugen, og at det derfor ikke er muligt at få en kommentar fra gruppeform­anden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark