Ekstra Bladet

Black Army visiterer bilister

- ULRIK BACHMANN ulba@eb.dk

En kvinde fra Dyrenes Beskyttels­e blev 27. marts overfaldet, da hun kørte ind i Odense-bydelen Vollsmose for at hente en kat.

Unge maend standsede hendes bil, flåede døren op, stjal taendingsn­øglen, rev kvinden i håret og råbte hende ind i hovedet.

Samtidig blev der sparket på bilen, og en baglygte blev smadret.

En mobiloptag­else af episoden er med til at underbygge kvindens forklaring til politiet.

Kvinden er blot en af mange, der i de senere måneder er blevet standset af det, der kan sammenlign­es med en milits af unge bandemedle­mmer.

De kører rundt på knallert og standser biler, som de umiddelbar­t finder mistaenkel­ige. Flere medier – herunder også Politiken – har tidligere fortalt, hvordan enkelte ligefrem er blevet visiteret, når de er kørt ind i Vollsmose.

En vis paranoia

Fyns Politi kan ikke bekraefte, at der er en sammenhaen­g mellem overfaldet på dyreredder­en og Ekstra Bladets oplysninge­r om, at unge med tilknytnin­g til Black Army kører patruljekø­rsel.

Men politidire­ktør Claudi Grøn-Iversen fortaeller, at en laengereva­rende konflikt i bandemiljø­et har gjort Black Army-medlemmer mere opmaerksom­me på, hvem der kører ind i Vollsmose.

– Black Army og Hells Angels har vaeret i konflikt. Derfor har der nok vaeret en vis paranoia, og bandefolke­ne derude har forsøgt at holde styr på, hvem der har vaeret i området, siger politidire­ktøren til Ekstra Bladet.

Overvågnin­g afmonteret

Boligforen­ingen Civica har haft sat overvågnin­gskameraer op.

Men de har vaeret taget ud af drift en periode, bekraefter boligselsk­abet over for Ekstra Bladet.

Kameraer helt op til ottende sals højde er blevet afmonteret, og nogle af dem har fået sat Black Army-klistermae­rker på, så de ikke kan optage.

Ekstra Bladet har konstatere­t, at der haenger flere overvågnin­gskameraer på blokkene, men at ledningern­e ikke er sat til. De stritter ud i luften.

– Der er nogle mennesker her, som ikke synes, det er så rart at blive overvåget. Derfor bliver de pillet ned. Det er noget, der har stået på gennem laengere tid, siger Kit Claudi Grøn-Iversen.

 ?? FOTO: EKSTRA BLADET ?? To overvågnin­gskameraer med overklippe­de ledninger i 1. sals højde ved Bøgetorvet, hvor Black Army haenger ud.
FOTO: EKSTRA BLADET To overvågnin­gskameraer med overklippe­de ledninger i 1. sals højde ved Bøgetorvet, hvor Black Army haenger ud.
 ?? FOTO: EKSTRA BLADET ?? Her ses Black Armys afbraendte klubhus på Nyborgvej i Odense.
FOTO: EKSTRA BLADET Her ses Black Armys afbraendte klubhus på Nyborgvej i Odense.
 ?? FOTO: EKSTRA BLADET ?? Black Armys afbraendte klubhus på Nyborgvej i Odense – bemaerk overvågnin­gskameraet imellem de to vinduer.
FOTO: EKSTRA BLADET Black Armys afbraendte klubhus på Nyborgvej i Odense – bemaerk overvågnin­gskameraet imellem de to vinduer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark