Ekstra Bladet

Sosu’er går i fred

- Kbl@eb.dk kbl

For nogle år tilbage kom en regulaer boykot sat i vaerk.

– Vi lukkede helt af i en periode, fordi det var for utrygt, siger Finn Kristensen.

Selv om der ikke ikke er røverier i øjeblikket, så er der stadig et ukendt antal adresser i bydelen, som er blevet blackliste­t, fordi der tidligere har vaeret ballade. Så kan man ikke bestille en taxa, hvis man vil hentes fra disse adresser. Taxachauff­ørerne kigger sig over skulderen i Vollsmose, men det forholder sig helt anderledes med kommunens sosu-assistente­r, som kommer på hjemmebesø­g i bydelen.

De unge drenge viser vej og passer på bilerne, oplyser Eva Lassen, faellestil­lidsreprae­sentant i FOA og sosu-assistent gennem flere år i Vollsmose.

– Vi bliver i høj grad respektere­t, og der bliver taget hensyn, fordi vi passer på de syge og gamle, hvilket passer til deres vaerdier, siger hun.

Sosu-assistente­rne har ikke følt sig truet af de unge maend, som typisk haenger ud på gaden.

– Jeg har ikke oplevet haervaerk eller at blive smidt ud. De er meget flinke og har endda vist os vej flere gange, fortaeller Eva Lassen.

En gang har en kollega følt sig en smule utryg, da hun kom tilbage til sin bil, som var omringet af en gruppe unge.

– Da hun kommer derhen, siger de unge så, at hun har glemt at låse bilen, så de passede på, at der ikke var nogen, der kom og lavede ballade, fortaeller Eva Lassen.

Vi bliver i høj grad respektere­t, og der bliver taget hensyn

 ?? FOTO: EKSTRA BLADET ?? Legeplads i Vollsmose. Kattene i området bliver mishandlet, og dyrevaerns­organisati­oner tør ikke laengere arbejde i området.
FOTO: EKSTRA BLADET Legeplads i Vollsmose. Kattene i området bliver mishandlet, og dyrevaerns­organisati­oner tør ikke laengere arbejde i området.
 ??  ?? Ekstra Bladets forside 17. april og reportagen i går.
Ekstra Bladets forside 17. april og reportagen i går.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark