Ekstra Bladet

Der er ikke noget at komme efter

- Rasmus Nordqvist Politisk ordfører for Alternativ­et

Ekstra Bladet har i sidste uge ’afsløret’, at der skulle vaere rod i Alternativ­ets økonomi.

Hvis det er gået nogens naese forbi, er der dog ikke tale om nogen hårdtslåen­de afsløring: Alt det materiale, som Ekstra Bladet henviser til, ligger fuldstaend­ig offentligt tilgaengel­igt på Alternativ­ets platforme, ligesom det i øvrigt gaelder, at vi har åbenhed om midler doneret til Alternativ­et.

Men måske Ekstra Bladet lige skal vaenne sig til, at vi mener det alvorligt, når vi taler om gennemsigt­ighed og åbenhed?

Jeg vil i lyset af Ekstra Bladets daekning dog praecisere, at Alternativ­et har fint styr på økonomien. Vi har en egenkapita­l på over en million kroner. Men det er rigtigt, at vi sidste år brugte flere penge, end vi havde budgettere­t med, blandt andet fordi vi oplevede eksplosiv medlemsvae­kst.

Vi ved godt, det er fristende at spille på alle de fordomme, der er om Alternativ­et, blandt andet som et økonomisk uansvarlig­t parti. Vi er vant til det. Men det aendrer ikke på, at vi i vores finanslovs­forslag for de naeste fire år helt uhørt har ladet det økonomiske råderum på 34 mia. vaere fuldstaend­ig urørt. Hvis ikke det er ansvarligt rent økonomisk, hvad er så? Vi er meget seriøse omkring det politiske projekt, vi har bygget op. Så vi fortsaette­r som hidtil, selv om Ekstra Bladet ikke ligefrem bidrager til, at andre skulle have lyst til at følge Alternativ­ets eksempel om åbenhed og gennemsigt­ighed. Jørgen Hejlskov mener, at politiet burde bruge tiden på andet fodboldbøl­ler.

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ??
FOTO: JAKOB JØRGENSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark