Ekstra Bladet

EVENTYRET ER FORBI

Leicester blev i aftes sendt ud af Champions League af Atlético Madrid, der med 1-1 fik sat en stopper for det sidste britiske hold i turneringe­n

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN mke@eb.dk

Stand up for the champions! Leicester-fansene forsøgte desperat at bakke op om de forsvarend­e engelske mestre i deres Champions Leaguekvar­tfinale hjemme mod Atlético Madrid.

Men efter 26 minutter sluttede drømmen om en ny sensation brat, da Saúl Ñíguez på bagerste stolpe headede et indlaeg i nettet uden chance for Kasper Schmeichel. Det var den 22-årige spaniers tredje udebanemål i Champions League denne saeson, hvilket kun gøres bedre af Edinson Cavanis fire.

Leicester, øsede høje bolde ind i feltet og sendte til sidst Schmeichel med frem

Efter 1-0 til spanierne i første opgør skulle eventyr-holdet fra Leicester frem og score tre mål, men i stedet var det taet på 0-2 kort før pausen, da en liggende Kasper Schmeichel fjernede benene på Yannick Carrasco, men dommerens fløjte forblev overrasken­de tavs.

Sikker spansk statistik

Leicester kom aldrig rigtig taet på videre avancement. Okazaki sparkede et par meter forbi, Jamie Vardy løb offside, og hjørnespar­kene var ufarlige trods stor jubel fra hjemme-publikumme­t.

Efter en times spil fik topscorer Vardy dog udlignet til 1-1, da han sparkede op i nettaget forbi fire Atlético-spillere på målstregen, og det gav pludselig momentum til Leicester, der øsede høje bolde i feltet og til sidst sendte Schmeichel med frem.

Men Atlético Madrid holdt fast, og med 2-1 samlet sikrede spanierne, at de under Diego Simeone fortsat aldrig er røget ud af europaeisk fodbold efter at have vundet første opgør.

Leicester må derimod erkende, at deres stime på fire sejre ud af fire mulige i Champions League ikke kunne udvides til fem på stribe, og den lille klubs eventyr er nu slut.

Undgå skraekmods­tander

Atlético Madrid kan til gengaeld se frem til semifinale­rne i maj, hvor klubben nu er med for tredje gang på fire år. Håbet er at undgå storebror fra Real Madrid, der har slået de rødstribed­e ud tre år i traek.

I aften bestemmer Barcelona, hvor mange hold Spanien har i semifinale­n, mens engelsk fodbold må konstatere, at nationens sidste hold nu er ude af Europas fineste turnering – og at der er nu spillet fem saesoner, siden Chelsea blev den seneste engelske triumfator i 2012.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark