Ekstra Bladet

DERFOR SKAL CORN

Når københavne­rne går på indkøb, er planen klar. Spillerne skal have tre gode år i den danske hovedstad, inden de med profit skal saelges videre til større klubber

-

Brøndbys Benedikt Röcker vil formentlig smile bredt, og det samme vil de fleste af hans forsvarsko­lleger i Superligae­n. I naeste saeson slipper de for at slå sig på Andreas Cornelius …

I denne saeson har den 24årige landsholds­spiller terroriser­et Superligae­ns forsvarssp­illere. Intet har de kunnet stille op mod FCKangribe­ren, der har fysik som en tikaemper.

Han har verfet dem til side, som var de irriterend­e fluer på en varm sommer- dag, men til sommer får deres mareridt en ende.

Alt peger nemlig på, at de danske mestre saelger Andreas Cornelius til sommer.

Det er også i det lys, at den foreståend­e handel med den jaevnaldre­nde cypriot Pieros Sotiriou skal ses. Københavne­rne er kun detaljer fra at lukke en handel med Apoel og viser dermed rettidig omhu nok en gang.

For først når afløseren er på plads, saelger Ståle Solbakken. På samme måde som for eksempel sidste sommer, da FCK i juni hentede serbiske Andrija Pavlovic og så solgte Nicolai Jørgensen til Feyenoord otte dage senere.

Laegger altid en plan

Nu er det Andreas Cornelius, der skal af sted.

Han blev for snart tre et halvt år siden hentet hjem fra Cardiff og har egentlig vaeret i klubben lidt laengere, end det var planen, da FCK befriede ham fra mareridtet i den walisiske klub.

Cornelius fik en aftale på fem år, og når FCK køber en spiller, bliver han praktisk talt altid udstyret med en kontrakt på mellem fire og fem år. Men det er ikke planen, at han skal blive i den danske hovedstad kontraktpe­rioden ud.

– Meningen er, at de kommer ind og bidrager til sportslig succes i den periode, de er her – typisk to et halvt til tre år – og så tager skridtet videre og gerne til en top fem-liga, siger FCK’s tekniske direktør, Johan Lange, til Ekstra Bladet.

– Det er vigtigt at kunne snakke åbent om det med spilleren, og vi forsøger altid at laegge en plan.

God timing

Andreas Cornelius er klar til at fo større, europaeisk­e liga i sommer Sammen med manager Ståle Solbakken laegger han brikkerne på kontoret på Frederiksb­erg og planlaegge­r truppens

udvikling, så klubben står med et staerkt hold på både kort og lang sigt.

Det er vigtigt at kunne vise spillerne, at klubben er i stand til få dem til større og mere pengestaer­ke ligaer

Det handler om hele tiden at vaere et skridt foran og undgå en situation, hvor mange profiler forlader holdet i det samme transfervi­ndue.

Som det for eksempel skete efter successaes­onen 2010/ 11, hvor Pospech, Wendt, Antonsson, Kvist og Grønkjaer forsvandt hen over en som-

 ??  ?? Flyvefaerd­ig
Flyvefaerd­ig

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark