Ekstra Bladet

ELIUS SAELGES TIL SOMMER Corners krav: Gider ikke bundhold én gang til

-

I sin gennembrud­ssaeson i 2012/13 scorede Andreas Cornelius 18 gange i Superligae­n, men selv om mål-totalen kun er den halve i denne saeson, mener FCK-angriberen, at han er langt bedre nu end dengang.

– Jeg synes, at jeg viser det bedste i min karriere indtil nu, men med den alder, jeg har, ville det også vaere maerkeligt, hvis ikke jeg udviklede mig og blev bedre og bedre.

– Jeg har laert at bruge min fysik bedre og laver faerre fejl.

– Rutine betyder meget, og det er ikke sådan, at jeg skal lave noget om i mit spil. Jeg skal bare blive endnu bedre til det, jeg kan, siger den 24årige angriber, der i denne har taget store skridt.

I derbyet mod Brøndby, der endte med en FCK-sejr på 1-0, var han banens bedste. Et monster, kaldte manager Ståle Solbakken ham, mens flere af holdkammer­aterne talte om ’baestet Cornelius’.

Pilen peger mod Tyskland

Hans praestatio­ner i Superligae­n og i Europa har fået talentspej­derne til at saette krydser ud for FCK’s 11’er, der efter alt at dømme snart er fortid i hovedstade­n.

– Planen, da jeg tog hjem fra Cardiff, var, at jeg skulle ud igen. Og det vil da ikke vaere helt dårlig timing nu, siger Andreas Cornelius.

– Hvad drømmer du om?

med, at det skal vaere den eller den liga. Jeg har mere fokus på den klub, jeg kommer til. Det skal vaere en god klub, der ligger stabilt i en god liga.

– Det skal vaere et hold, der har bolden meget, kontroller­er kampene og skaber mange chancer. Lidt ligesom med FCK. Det skal ikke vaere et hold, der ni ud af ti gange møder et hold, der er bedre end dem selv. Det har jeg prøvet! siger Andreas Cornelius med et grin.

Han fik et halvt år i Premier League-bundklubbe­n Cardiff, og selv om han med sin fysik passer godt til engelsk fodbold, kunne hans fremtid ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r meget vel ligge i Bundesliga­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark