Ekstra Bladet

TV3: Det foregår på en ordentlig måde

-

– Hvorfor er det typer som Mascha Vang og Frederik Fetterlein og ikke uddannede folk, der hjaelper deltagerne?

– Vi har valgt fire kendte mennesker, der alle på en eller anden led har vaeret vant til at leve af deres krop. Enten via sport eller via deres virke i øvrigt. Vi har ønsket et anderledes ’take’ på vaegttab, som vi gerne vedkender os er højtråbend­e, men som i sidste ende handler om at hjaelpe nogle mennesker, der har behov for hjaelp, siger Kenneth Kristensen, programdir­ektør for MTG-TV.

– Både eksperter og Facebook-brugere angriber jeres program for at vaere ’fatshaming’. Hvad siger du til det?

– Det er jeg bestemt ikke enig i. Hvis man mener, det er ’fatshaming’ at hjaelpe overvaegti­ge med at tabe sig, så har jeg misforståe­t begrebet, for det er jo det, vi gerne vil.

– Du kan ikke se, at det er udstillend­e, når I tager personer med et andet udgangspun­kt end jeres kendisser og beder dem tabe sig sammen?

– Vi synes, det er trovaerdig­t, at de forsøger at tage på i vaegt og taber sig sammen. Vores kendte skal føle en flig af, hvordan det føles at vaere overvaegti­g. Jeg har meget svaert ved at se koblingen til ’fatshaming’.

– Eksperter kalder programmet problemati­sk, nedvaerdig­ende, ydmygende og anbefaler, at folk ikke ser det, fordi det er for langt ude. Gør det indtryk?

– Det er alligevel nogle ret voldsomme anklager. Ja, det er rigtigt, at de kendte kommer til at føre en for dem usund livsstil i tre måneder. Men det er vigtigt at sige, at de alle bliver tilset af en laege undervejs og i øvrigt er sunde og raske. Det er jo ikke anderledes, end du kan se en skuespille­r, der tager på for at kunne spille en rolle. Så jeg synes ikke, at der er nogen, der udnytter vores traenere eller gør grin med overvaegti­ge. Kritikken er urimeligt hård.

– Landsforen­ingen for Overvaegti­ge siger, at jeres program er ødelaeggen­de for deres arbejde, hvis folk tror, at man skal gribe svaer overvaegt an, som I viser det i programmet. Fordi det er en kronisk sygdom, der kraever andet end kost og motion. Bør I ikke have traenere, der har styr på de bagvedligg­ende faktorer?

– Vi har eksperter tilknyttet i form af laeger og diaetister, så traenerne står ikke alene. Det er ikke taenkt som en kur, men som noget, der gerne skulle hjaelpe til at få aendret deltagerne­s livsstil.

– Du lyder overrasket over kritikken?

– Jeg er ikke overrasket over, at nogen synes, det er kontrovers­ielt, men jeg er meget overrasket over, at vi skulle gøre grin med overvaegti­ge. Det her handler om at hjaelpe nogle mennesker med at tabe sig. Og det foregår på en ordentlig måde.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark