Ekstra Bladet

Kom så med de video-domme!

-

hvilket drama – og er du rundskaev nogle afgørende dommerfejl!

Ja, det er selvfølgel­ig Real Madrid og Bayern Münchens fuldstaend­ig forrygende, vanvittige, fantastisk­e Champions League-drama, vi taler om.

Konklusion­en først: Kampen viste lige praecis, hvorfor vi skal have indført dommerhjae­lp i form af videotekno­logi. For det skal vi – og denne kamp vil presse UEFA for at få sat det arbejde i gang.

Diskussion­en er selvfølgel­ig mere nuanceret end som så – og netop de voldsomt ophedede diskussion­er lige efter kampen og dagen derpå er jo en del af fodboldens fantastisk­e verden.

HVILKEN KAMP,

snorlige, hvis alle domme var korrekte, hvis Luis Suárez og alle andre undlod at filme, snyde og bedrage – hvad hulen skulle vi så diskutere bagefter? Det skaber fascinatio­n, indignatio­n og verbale krige, der kun øger interessen.

Vi søger det perfekte, men fascineres og drages af det uperfekte, hvor vi ved, at en enkelt fejl kan aendre en hel kamp. Så nej, fodbold må aldrig blive et computersp­il, hvor en superchip afgør alle spillets facetter, og frem for alt må teknologie­n ikke ødelaegge flowet og tempoet i kampafvikl­ingen.

Det er helt afgørende, at fodbolden ikke forvandles til en sport med uhyrlige afbrydelse­r i flere minutter.

Alligevel er tiden kommet, hvor alt for meget ansvar for en fodboldkam­ps sportsligt korrekte afvikling ligger på skuldrene af en enkelt mand, nemlig dommeren.

HVIS ALT KØRTE

lynhurtigt, spillerne filmer til den store Oscar-statuette og forsøger hele tiden at påvirke dommeren.

Det er med andre ord blevet en kaempe opgave at lede sådan et slag – og mellem Real Madrid og Bayern München viste dommer Viktor Kassai og hans meddommere, hvor vanskeligt det kan vaere. Ja, skal vi ikke bare vaere flinke og sige, at lige netop dommeren fik alt for stor indflydels­e på resultatet ...

vi have video-delen ind som medspiller. Ikke for at afgøre, om et indkast skal gå den ene eller anden vej – eller om der var hånd på bolden i midtercirk­len.

Nej, tv skal bruges i de kampafgøre­nde situatione­r, det vil sige mål, straffespa­rk og røde kort. Det er – surprise, surprise – her, kampene bliver afgjort, og her, indsatsen skal koncentrer­es.

Det skal ikke vaere, mens kampen kører – og i langt de fleste tilfaelde vil det give sig selv, men hvis dommeren er i tvivl, så brug dog et video-bevis.

Kampen viste lige praecis, hvorfor vi skal have indført dommerhjae­lp i form af video-teknologi

DERFOR SKAL

det konkrete eksempel på Bernabeu givet fire-fem afbrydelse­r – og selv om det kan virke voldsomt, så er det naeppe mere, end man kunne vinde tilbage, hvis ellers spillerne gad holde op med deres evindelige og uklaedelig­e filmeri.

Og ja, det koster kassen at indføre, men når klubberne hyler op, som eksempelvi­s Bayern München gør i disse dage, så må de edderhakke­me også til lommerne.

DET HAVDE I

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark