Ekstra Bladet

ERIKSEN OG CO. ER HELT PÅ TOPPEN

Succesrige Tottenham har hele fire mand på listen over de mest formstaer rke spillere netop nu i Premier League

- POUL FERDINAND Pf@eb.dk

Det er gode tider, hvis man er fan af Tottenham Hotspur og danske Christian Eriksen.

Meget tyder nemlig på, at sidste saesons tredjeplad­s bliver forbedret i denne saeson, hvor Spurs igen taler med om det engelske mesterskab.

Takket vaere Manchester Uniteds 2-0-sejr over førerholde­t Chelsea i weekenden skiller kun fire point de to London-klubber, netop som Premier League går ind i den afgørende fase.

Inden det sjaeldne Chelseaned­erlag havde Tottenham tangeret klubrekord­en på syv ligasejre i rap, da Bournemout­h blev kørt ned under graestaepp­et på White Hart Lane med 4-0.

Her leverede Eriksen en ny, stor praestatio­n, der blev garneret med oplaegget til Mousa Dembélés scoring til 1-0, mens både Harry Kane og Heung-Min Son også kom på tavlen.

Vil vaere nummer et

De to udgør sammen med Dele Alli Premier Leagues farligste trio, der tilsammen er noteret for 48 scoringer. Det er lige så meget, som Manchester United har scoret i indevaeren­de saeson – og flere mål, end 13 af de 20 PLklubber har praesteret.

En god del af den skarpe trios målhøst er skabt på baggrund af Christian Eriksens forarbejde.

Danskeren er nummer to på assist-listen med 12 målgivende aflevering­er og bliver kun overgået af Manchester Citys belgiske Kevin de Bruyne med 13.

Den overbevise­nde form taget i betragtnin­g er det ikke overrasken­de, at Tottenham i den grad dominerer Sky Sports Power Ranking for den forgangne uge.

Her har Spurs fire mand i top 10 og 12 med i top 50.

Koreanske Heung-Min Son topper listen efter en serie på otte scoringer og to assists i seks kampe, mens Dele Alli indtager femteplads­en lige foran Eriksen, og anfører Hugo Lloris er nummer ti.

I Tottenham har profiler som Harry Kane, der som den blot fjerde spiller i PLhistorie­n har scoret mindst 20 mål tre saesoner i traek – de øvrige er Alan Shearer, Thierry Henry og Ruud van Nistelrooy – åbent erkendt, at kikkertsig­tet er indstillet på at vippe rivalerne fra London af den aktuelle førsteplad­s.

Har ikke nået toppen

Hvis det ikke lykkes i denne omgang, er der stadig tid.

En god del af den skarpe trios målhøst er skabt på baggrund af Christian Eriksens forarbejde

Ifølge manager Mauricio Pochettino har Tottenham nemlig slet ikke toppet endnu.

– Klubben og holdet er i gang med en fuldstaend­ig ombygning, lyder det fra den optimistis­ke argentiner.

– Om halvandet år rykker vi ind på et nyt stadion, der bliver et eksempel til efterfølge­lse i England og Europa.

– Vores hold er ungt og stadig under udvikling. Vi er ikke nået til slutproduk­tet endnu, advarer Pochettino, der dog også erkender, at fremtiden byder på store udfordring­er.

– Tiden vil gøre det muligt for os at konkurrere med klubber med større økonomisk styrke, forudser Mauricio Pochettino.

Tottenham-traeneren kan allerede lørdag tage et stort skridt fremad, når Chelsea venter i FA Cup-semifinale­n på Wembley.

 ??  ??
 ?? FOTO: RUI VIEIRA ?? Mesterligt
Danske Christian Eriksen er den spiller i Premier League, der har leveret naestflest assists i denne saeson, og der er Tottenhams­pillere med helt fremme på alle ranglister.
FOTO: RUI VIEIRA Mesterligt Danske Christian Eriksen er den spiller i Premier League, der har leveret naestflest assists i denne saeson, og der er Tottenhams­pillere med helt fremme på alle ranglister.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark