Ekstra Bladet

FRA BISP TIL BAGER

- STEEN SKOVSGAARD , SLUT MED DET LYDER DER ER INGEN

der er biskop på Lolland-Falster, har fået en idé. Det sker sjaeldent i hans kredse, så landets kristne bør spidse ører.

Skovsgaard byder ikke på religiøse åbenbaring­er. Nae, han er en praktisk natur, der mest går op i at forbedre den pauvre servering, de fleste praester står for ved nadveren: En ildesmagen­de oblat fra en papfabrik og et glas sur vin, undertiden blot billigt saftevand.

dette sjuskeri, tordner bispen. I stedet for oblater vil han have godt brød, helst hjemmebagt, som han selv praestered­e det, mens han var sognepraes­t. Vinen skal vaere af en fornuftig årgang.

Frelserens legeme var nemlig hverken grundlagt på papkiks eller Ribena, forstår man på bispen. Skovsgaard er igen begyndt at tage et rundt brød med på arbejde, når han en sjaelden gang har søndagstja­nsen. Han bryder det med haenderne og fodrer nadvergaes­terne, som var de gaes i gadekaeret. Brødet er Jesus, der bliver brudt i stykker under korsfaeste­lsen, og vinen er Jesu blod, forklarer han.

umiddelbar­t ulaekkert, at nadvergaes­ter således gør sig skyldige i en form for kannibalis­me ved at aede deres frelsers krop. Men Skovsgaard­s bagekunst driver den art tanker på flugt.

tvivl om, at Skovsgaard­s evner slår langt bedre til i bagerfadet. Men det er en akavet omvej at levere smagsprøve­r i kirken i stedet for hos bageren. Når Skovsgaard går af som bisp 1. august, må han omgående åbne butikken Bispebrød med hjemmeaelt­ede produkter.

 ?? FOTO: FINN FRANDSEN/POLFOTO ?? Biskop Skovsgaard vil opgradere kannibalis­men i folkekirke­n.
FOTO: FINN FRANDSEN/POLFOTO Biskop Skovsgaard vil opgradere kannibalis­men i folkekirke­n.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark