Ekstra Bladet

75-ÅRIG MOSES HANSEN HAR KORSET PÅ NAKKEN IGEN KLAR TIL KAMP MOD IS

Islamister­ne fylder alt for meget, mener Moses Hansen, der har besluttet sig for at slaebe kristendom­mens staerkeste symbol rundt i hele kongeriget

- KARSTEN GØTTLER kag@eb.dk

– Kaerlighed­en til Jesus er det staerkeste budskab, der findes. Det er på høje tid, vi danskere bliver mindet om det, inden islamister­ne render med det hele. Deres budskaber fylder alt for meget i vores hverdag.

Med denne svada har den nu 75-årige barfods-missionaer Moses Hansen efter flere års pause taget korset på nakken igen og sat kurs ud på de danske veje.

Hvis du ikke er rettroende, er du vantro

Moses Hansen vil vise kristendom­mens staerkeste symbol – Jesu kors – i form af et kaempe traekors med Dannebrog i toppen og et støttehjul i bunden, som han vil slaebe gennem hele kongeriget. Fra Skagen til Gedser og fra Blåvandshu­k til Bornholm.

Kureret for hjertesygd­om

Ekstra Bladet mødte en frisk og staerk Moses Hansen på en nordjysk landevej. Efter flere års alvorlig sygdom med dårligt hjerte og svaekkede lunger er missionaer­en nu erklaeret rask.

– Overlaegen sagde til mig ’Stå op og stå på’. Og det har jeg taget alvorligt. Nu skal vi ud og praege verden og gå op mod alle de muslimske budskaber, der råbes ud til os fra Hizb ut-Tahrir, og hvad de ellers hedder.

– Det er der hårdt brug for, og jeg er klar til at yde mit, siger Moses Hansen.

– Hvorfor? Du er trods alt ikke 50 år laengere ...

– Nej, men hvorfor skal vi kristne holde igen i vores eget land? Med korset på nakken er Moses Hansen efter ti års pause frisk på et nyt korstog. Denne gang mod islamister­ne. Kaerlighed­en til Jesus er det staerkeste budskab, der findes, mener han.

Under sine korstog i 90’erne mod utugt og skørlevned dukkede han troligt op ved sex-messer landet over og talte dunder mod sex-industrien­s bagmaend og pornoens fordaerv, mens han tilgav og velsignede de topløse piger, som lokkede husarerne til.

For nogle år siden dukkede Moses Hansen op ved rockfestiv­alen Copenhell, som han kaldte Helvedes forgård. Her forsøgte han at omvende fans af dødsmetal og satanisk rock, hvilket dog kiksede.

I dag bor Moses Hansen med sin hustru på Årø i Lillebaelt ud for Haderslev Fjord. En del af året tilbringer han på et refugium i sydvestjys­ke Holsted, hvor han også driver en kristen campingpla­ds.

Flere gange om året rejser han til Israel og lader de bibelske batterier op.

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ??
FOTO: RENÉ SCHÜTZE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark