Ekstra Bladet

Retfaerdig­heden er vaek

- EN LIGNENDE ADFAERD OG SÅ ER DER

sygehusene, kontanthja­elpen, integratio­nen og så videre.

Men Dansk Folkeparti, der ellers haevder, at de varetager de svagestes interesser, vil nu hjaelpe de rigeste familier, så de støtter regeringen­s udspil. Indtil nu har jeg ikke hørt et eneste argument fra dem om, hvorfor det er vigtigt at foraere 1,7 mia. kr. til dem, der ikke mangler noget.

ses i forhold til bankerne. Det er ikke så lang tid siden, at skatteyder­ne måtte betale store tilskud for at få dem på fode igen, men nu er der råd til store udbetaling­er til aktionaere­rne og stigende gebyrer til almindelig­e borgere. Det er ligefrem sådan, at gebyrerne aldrig har vaeret større. Det er der vist ingen, der vil opfatte som retfaerdig­t.

alle lønningern­e til velbetalte direktører, som de får, mens de arbejder, og når de går af – og det helt ligegyldig­t, hvordan det går økonomisk med den virksomhed, de forlader.

Skattevaes­enet, der skulle sørge for, at det gik retfaerdig­t til med skatteindb­etalingern­e og inddrivnin­gen, har sin egen triste historie. Det undergrave­r den tillid, skatteborg­erne skulle have til det velfaerdss­amfund, som vi alle på forskellig­e tidspunkte­r har brug for, og det udhuler viljen til at betale skat og bidrage til faellesska­bet.

Skulle vi ikke genoplive retfaerdig­heden?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark