Ekstra Bladet

Forsøgte at påkøre centervagt

- SUNE FISCHER fish@eb.dk

To unge maend med tilknytnin­g til indvandrer­banden Black Army er tiltalt i en sag med 20 punkter. Det mest voldsomme tiltalepun­kt drejer sig om en episode, hvor en centervagt ved indkøbscen­tret Rosengårdc­entret, med nød og naeppe undgik alvorlige skader ved en forsaetlig påkørsel.

Anklageskr­iftet beskriver episoden, der skete 3. november ved 18-tiden, hvor den ene tiltalte – en nu 18-19-årig mand med indvandrer­baggrund – bakkede en personbil ind i to blomstersp­ande.

Fik foden kørt over

Her eskalerede den ellers banale episode, da en centervagt forsøgte at påtale sagen og tilbagehol­de chaufføren. Vagten stillede sig foran personbile­n, men måtte springe til siden, da chaufføren ikke havde til sinds at standse.

Centervagt­en blev ramt på knaeet og fik sin ene fod kørt over.

Den tiltalte havde ikke kørekort på davaerende tidspunkt, lyder det i anklageskr­iftet. Duoen naegter sig skyldige.

Resten af de 20 tiltalepun­kter omfatter mest trafikfors­eelser.

Et par punkter i anklageskr­iftet handler om, hvordan de to tiltalte skal have pustet sig op overfor politifolk og svinet dem til.

Et andet punkt omhandler kørsel i en stjålet bil. Den ene er desuden tiltalt for 23. marts i fjor at have ødelagt to overvågnin­gskameraer i Birkeparke­n i Vollsmose, ligesom han er tiltalt for at have besiddet et knojern og en ulovlig kniv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark