Ekstra Bladet

Ungt liv lagt i ruiner

- Jesper Balle Valby Langgade 31 Valby

Kundby-sagen drejer sig om en 15 årig paeredansk pige, som ifølge moren har haft en svaer barndom, og som i sin teenagetid har følt sig forladt og indeslutte­t og haft svaert ved at få venner.

Af årsager, hun åbenbart selv kender, kaster hun sig ud i et eventyr med sig selv i hovedrolle­n med formål at blive martyr og gøre noget stort.

Politiet finder noget citronsyre med videre, måske en manual for at lave en bombe og noget lekture om ’de vantro’, og at Allah er stor.

Hovsa, siger anklagemyn­digheden, det er jo en terrorist – og resten af historien er kendt: I 16 måneder har hun siddet i isolation uden omgang med andre end en paedagog, som prøver at forstå, hvem er hun dog.

Pigebarnet er i afmagt, og i fortvivlel­se gør hun vold mod denne – og er det pludselig forsøg på vold og eventuelt manddrab, som i realiteten ikke har noget med sagen at gøre, men alene en følgevirkn­ing af at sidde i isolation.

Det hele ruller for lukkede døre, og imens har offentligh­eden og pressen siddet med undren, og efterhånde­n breder spørgsmåle­t sig ’skulle denne sag overhovede­t havde vaeret rejst?’. Anklagemyn­digheden aner, hvilken vej vinden drejer, og aendrer pludselig påstanden fra krav om faengsel til indespaerr­ing på psykiatris­k hospital på ubestemt tid for at undgå frifindels­e med et stort erstatning­skrav som følge. Som bekendt er man uskyldig, indtil andet er bevist, og enhver tvivl skal komme den anklagede til gode, og denne sag har aldrig haft fugls føde.

Havde Holbaek Kommune reageret på morens utallige henvendels­er, var det aldrig kommet så vidt.

Går sagen Kundby-pigen imod, skal den selvfølgel­ig ankes, hvilket desvaerre betyder, at hun skal sidde inde i endnu laengere tid. Det er ikke til at baere, for der er kun et offer – en ung rodløs pige, som i dag er 17 år, og hvis tilvaerels­e er lagt i ruiner. Så derfor pure frifindels­e, kaere dommere og naevninge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark