Ekstra Bladet

MOTORSPORT FULD FART MOD FORMEL 1

I . DEN NYE KEVIN? Hvis evnerne raekker, kan Christian Lundgaard nå motorsport­ens kongeklass­e hos Renault, forsikrer talentchef Mia Sharizman

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Vejen til Formel 1 er lang, snørklet og fyldt med så mange forhindrin­ger, at de faerreste uanset talent ender med at få en plads i det fine selskab.

15-årige Christian Lundgaard har imidlertid fået et forspring i forhold til mange af sine rivaler ved at blive indlemmet i Renaults talentprog­ram.

Sidste saeson var fokus på at komme på fod i Formel 1. Nu er det franske fabrikstea­m også for alvor gået i gang med at kreere en talentskol­e a la Red Bull eller sit eget tidligere program, der fostrede blandt andre Romain Grosjean og Robert Kubica. Og som den danske WEC-verdensmes­ter Marco Sørensen var en del af.

Den danske tidligere karting-europamest­er får chancen for at traede i Kevin Magnussens fodspor ind i Formel 1.

Renault tog kontakt

Før sidste saeson var det chefen for Renaults akademi, som tog den første kontakt til Kevin Magnussen, og Mia Sharizman gav også den nu tidligere Renault-kører et kald, før kontrakten med Christian Lundgaard blev underskrev­et.

Han var i top-fem i sin aldersgrup­pe i karting, og vi ønskede kørere på vej derfra til formel-biler Renaults talentchef, Mia Sharizman

– Han var i top-fem i sin aldersgrup­pe i karting, og vi ønskede kørere på vej derfra til formel-biler. Målet for os er, at en kører fra hver gruppe skal rykke videre i systemet, fortaeller Mia Sharizman til Ekstra Bladet.

Denne saeson kører Christian Lundgaard for det hollandske MP-team i SMP F4 NEZ-mesterskab­et, mens spanske Marta Garcia, der blev praesenter­et sammen med danskeren, kører spansk Formel 4.

– Christian kom på besøg i Enstone og var til møde med mig, Cyril Abiteboul (teamchef og direktør) og Alan Permane (chefingeni­ør). Fra begyndelse­n har vi vaeret alle tre til at evaluere ham. Han fik en test med MP, og der er nu lagt en femårs plan, siger talentchef­en.

Malaysiere­n har en lang karriere i motorsport bag sig. Først i hjemlandet, hvor han har vaeret chef for Formel 1-banen Sepang Internatio­nal Circuit, siden som manager for Caterhams Formel 1 og GP2-team.

Skal vindes mesterskab­er

Nu opbygger han talentprog­rammet hos Renault, som baner en vej til Formel 1, hvis evnerne er der.

Vel at maerke uden helt samme krav om penge i ryggen som mange af konkurrent­erne. Fordi Christian Lundgaard kører for Renault, vil han også blive placeret hos de bedste teams i juniorkate­gorierne.

Men der er et men.

For at nå hele vejen til cockpittet på en gul F1-racer skal der mesterskab­er til; hele vejen til toppen.

– Vi har sagt til ham: Du skal vinde hvert år. Hos os er podier ikke nok. Han ved, at han allerede naeste år skal køre Eurocup Formel Renault, fortaeller Mia Sharizman.

Jo bedre resultater den talentfuld­e dansker leverer, jo flere penge kommer Renault med. På dette spaede første stadie har hans bagland penge oppe af lommen. Renault betaler for F4-saesonen sammen med Dansk Metal via DASU (Dansk Automobil Sports Union), Team Danmark og Lundgaard Racings sponsorer.

Sidstnaevn­te er også allerede på jagt efter budget til det omfattende testprogra­m, som venter før 2018-saesonen i Formel Renault.

Der er nu lagt en femårs plan

 ?? FOTO: JAMES MOY/PR FOTO ?? Ambitiøs
Den danske tidligere kartingeur­opamester, Christian Lundgaard, får chancen for at traede i Kevin Magnussens fodspor ind i
1. Formel
FOTO: JAMES MOY/PR FOTO Ambitiøs Den danske tidligere kartingeur­opamester, Christian Lundgaard, får chancen for at traede i Kevin Magnussens fodspor ind i 1. Formel
 ?? Nielsen kører tysk Formel 4 efter et mislykket Audieventy­r i sportsvogn­e.
foran den italienske serie regnes for
at vaere den med hårdest konkurrenc­e. Klassen køres også blandt andet i Australien, Storbritan­nien, Kina, Japan, Mexico, Spanien, Sydøstasie­n ?? Christian Lundgaard med Renaults talentchef Mia Sharizman.
Nielsen kører tysk Formel 4 efter et mislykket Audieventy­r i sportsvogn­e. foran den italienske serie regnes for at vaere den med hårdest konkurrenc­e. Klassen køres også blandt andet i Australien, Storbritan­nien, Kina, Japan, Mexico, Spanien, Sydøstasie­n Christian Lundgaard med Renaults talentchef Mia Sharizman.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark