Ekstra Bladet

Simpelt råd fra Kevin: Vind alt på din vej

- Hut

Danskere i Formel 1-teams talentprog­rammer er en sjaeldenhe­d og kun Kevin Magnussen har fuldendt rejsen. Recepten til succes er lige så simpel som svaer.

– Han skal levere på banen og vinde hver serie, han kører, konstatere­r Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

– Så skal han traene ordentligt, skabe gode kontakter på teamet og involvere sig, lyder rådet fra den danske Formel 1-stjerne til det unge talent.

For Kevin Magnussen grundlagde topplaceri­nger i Formel Renault 2.0 samt tysk og britisk Formel 3 vejen til Formel 1. Den samlede sejr i Formel Renault 3.5 i 2013 blev adgangsbil­letten.

Bliver hårdt arbejde

Første store skridt mod en karriere i Formel 1 er taget med Renault-kontrakten, men som Kevin Magnussen understreg­er, er dette stykke papir kun en spaed start.

– Det er rigtig vigtigt at vaere tilknyttet et Formel 1team så tidligt. Men det er først nu, det hårde arbejde rigtig starter. Nu det bliver svaert. Nu har han ligesom fået en åben dør, men at komme igennem den dør bliver det rigtig hårde arbejde, siger han.

Sønnen af den tidligere europamest­er Henrik Lundgaard kender Kevin Magnussen ikke indgående.

– Jeg har mødt ham nogle gange, fordi min lillebror Marcus også har kørt gokart. Ikke direkte mod ham, men har vaeret på banerne. Og så kender jeg selvfølgel­ig også hans far.

– Jeg har aldrig set ham køre biler. Jeg tror, jeg har set ham køre gokart, men jeg kan ikke huske det. Folk siger, at han er god, konstatere­r den danske Haas-kører.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark