Ekstra Bladet

TENNIS SAERBEHAND­LING

.

- Ask ask

Jörg Jaksche, cykling

Faeldet i Operación Puerto og afslørede alt, hvad han vidste. Prisen var udstødelse af feltet, idet han ‘spyttede i suppen’. Måtte opgive at fortsaette sin profession­elle karriere.

Michael Rasmussen, cykling

Ingen regler påbød det, men Rasmussen blev strittet ud af Touren 2007 og siden idømt karantaene for at undvige dopingkont­rol. Aktivt forhindret i at genoptage karrieren på højeste niveau af staerke kraefter i sporten.

Marion Jones, atletik

Hele USA’s kaeledaegg­e viste sig at vaere dopet, og hun blev fra den højeste tinde styrtet i den dybeste afgrund. Hun tilstod siden checkbedra­geri og afsonede faengselss­traf.

Lance Armstrong, cykling

Cykelsport­ens største navn førte hele verden bag lyset med en mirakuløs fortaellin­g om hans vej fra livstruend­e kraeft til Tour-podiet i Paris. Blev idømt livstid og risikerer at betale en halv milliard kroner i erstatning. Hans dopede holdkammer­ater fik et halvt års karantaene.

Ivan Basso, cykling

Deponerede frem til 2006 blodposer i laegen Eufemiano Fuentes’ køleskab, men svor, at han aldrig havde bloddopet sig. Blev taget til nåde efter karantaene og behandlet som en stor mester.

Lee Chong Wei, badminton

Faeldet i en dopingkont­rol i København i 2014 og siden idømt otte måneders karantaene for kortison. Pletfri vendte han tilbage og er i sit hjemland, Malaysia, lige så populaer som kongefamil­ien.

Therese Johaug, ski

Norske atleter doper sig – ifølge norsk selvforstå­else – ikke med vilje, og skidarling­en Johaug blev da også strøget med hårene, da hun testede positiv i 2016. Det norske skiforbund betalte Johaugs advokatudg­ifter i forbindels­e med sagen.

David Millar, cykling

Faeldet i Cofidis-skandalen i 2004 og idømt to års karantaene. Vendte tilbage i 2006 som erklaeret antidoping­forkaemper og blev snart hyldet som en eksemplari­sk sportsmand.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark