Ekstra Bladet

SUPERLIGA NAESTE STOP SERIE A

I . Andreas Cornelius kan vaere Atalantasp­iller, inden FCK får guldet om halsen

- POUL FERDINAND pf@eb.dk

Han vil helst ikke tale om det, alle taenker på.

Men Ray Ban-solbriller­ne, der hang skødesløst og elegant i Andreas Cornelius’ brystlomme, er ikke kun til pynt.

Og selv om der er både forår og guldglans på vej i hovedstade­n, så bliver det på italiensk jord, at FCK-bomberen for alvor får gavn af sine solbriller.

Der skal nemlig gå rigtig meget galt, hvis ’Corner’ ikke optraeder i Atalantas sortblå uniform efter sommerferi­en.

Men indtil kontrakten er skrevet under, holder hovedperso­nen tand for tunge.

– Jeg ved sgu ikke, hvad jeg skal sige. Jeg gider egentlig ikke snakke så meget om det. Jeg tror ikke, at jeg får noget ud af at tale med folk om det, selv om jeg godt kan forstå, at det er interessan­t. Jeg vil gerne snakke rigtig meget om mit klubskifte, når der er noget på plads, og det er der ikke endnu, siger angriberen, der dog har opgivet at holde sit kommende klubskifte hemmeligt.

Den plan har hans traener nemlig for laengst spoleret.

– Ståle snakker meget, så jeg kan jo ikke afvise det, siger han og indrømmer modstridig­t, at den efterhånde­n berømte tur til Bergamo var en succes.

– Det er et dejligt sted, hvor solen skinner og livet er godt. Jeg kan ikke saette en finger på det.

– Hvad mangler, før det er på plads?

– Det kommer ikke andre ved end mig og Atalanta. I kan godt forstå, at jeg ikke vil stå og snakke om mit jobskifte i medierne. Det vil kun give mig problemer. Men jeg tror snart, I finder ud af det, siger han.

En af de største ligaer

Mens kontrakt-snak er tabu, vil Cornelius godt tale om sin kommende arbejdspla­ds, Serie A.

– Det er en af de fire største ligaer i verden. De har masser af store hold med store traditione­r, der klarer sig godt i Europa. Man skal huske, at det ikke kun er i Premier League, hvor der bliver spillet god fodbold. De er måske mere opmaerksom­me på det taktiske, og der er mange rigtigt dygtige italienske traenere rundt omkring i verden, vurderer han.

Ståle Solbakken tror og håber, at Atalanta er det rigtige valg.

– Jeg er ikke interesser­et i, at han kommer til at spille i en dårlig Premier Leagueklub, for det tror jeg ikke er godt for ham.

– Jeg kan heller ikke garantere, at det er godt i Atalanta. Men jeg ved, at de typisk spiller med én stor angriber, så han vil skulle gøre det, han er god til, siger han og fortsaette­r:

– Nu skal Andreas finde ud af, om han vil satse på det. Men jeg ville ikke have ladet ham rejse, hvis ikke der havde vaeret de samtaler med klubben om, at vi sandsynlig­vis kan nå til enighed. Han fik jo en dag ekstra dernede, siger Ståle Solbakken og fastslår, at der ikke er dialog med andre.

– Nej, det er der ikke. Sådan gør vi det ikke. Nu må han beslutte sig for, om det er det, han vil – og så ser vi på det. Jeg har en staerk fornemmels­e for, at vi kan blive enige.

Andreas Cornelius tør ikke selv spå om, hvad der kommer først. Kontrakten med Atalanta eller superliga-guldet, der kan blive en realitet om en uge.

– Jeg tror, det bliver taet løb, griner han.

Det er et dejligt sted, hvor solen skinner og livet er godt. Jeg kan ikke saette en finger på det

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark