Ekstra Bladet

Venstre: Der var bare ikke plads til dem alle sammen

-

Forklaring­en på, hvorfor professor Stiig Markager ikke kom med til høringen, fortaber sig på Christians­borgs gange.

Venstres miljøordfø­rer, Erling Bonnesen, naegter at svare på, hvorfor Stiig Markager blev afvist, og om det var Venstre-manden selv, der agerede dørmand.

– Vi blev enige om en høring, og så blev der foreslået nogle stykker, som skulle taenkes at indkaldes som eksperter, og så valgte vi dem, vi kunne blive enige om, siger Erling Bonnesen.

– Stiig Markager var rød bloks store førsteprio­ritet. Hvorfor blev det ikke ham?

– Det var hverken plus eller minus ud for hver enkelt. Jeg skal ikke gøre mig til dommer over de enkelte forslag. Det er rigtigt, at Stiig Markager var en af de foreslåede, men der var ikke enighed om ham. Det er ikke nogen desavoueri­ng af ham.

– Hvorfor skulle det så ikke vaere ham?

Det er rigtigt, at Stiig Markager var en af de foreslåede, men der var ikke enighed om ham

på nogen af de foreslåede, men jeg vil heller ikke gå laengere ind i processen.

– Plejer man ikke at tage eksperter foreslået af både rød og blå blok?

– Nej, der er ikke nogen saedvanlig kutyme. Jeg ved ikke med andre høringer, men når jeg arrangerer høringer, så tager vi en drøftelse ud fra forslag og opnår enighed.

– Det virker ikke, som om I opnåede enighed?

– Vi har taget en drøftelse, og så har vi opnået en konsensus. Det er ikke nogen desavoueri­ng af ham, men der var bare ikke plads til dem alle sammen.

– Stiig Markager er beskrevet som en af landets førende eksperter på området. Ville han ikke vaere en god mand at have med?

– Som du selv siger, så er han en af ekspertern­e, og så kan vi glaede os over, at der er flere.

– I har vel ikke lagt en masse navne ned i en pose og så trukket lod? Hvorfor har I valgt nogle frem for andre?

– Derfor har man et udvalg, hvor man tager en intern drøftelse om, hvordan programmet skal vaere, og hvem der skal med. Laengere er den ikke, og jeg kan ikke komme drøftelsen naermere.

– Men hvorfor så ikke Stiig Markager? – Hvilke kriterier har valgt ud fra? I så

– Man har taget en drøftelse i udvalget, og det er det, som udvalget er til for. Det er gået til på samme måde som ved en lang raekke andre høringer.

– Er det dig, der har valgt Stiig Markager fra?

– Det ligger i udvalget, hvor vi har gennemført en proces, som har vaeret ganske udmaerket. Der er intet usaedvanli­gt i det, fastslår Erling Bonnesen.

 ?? FOTO: JENS DRESLING Miljøminis­teren vil bane vej for nye havbrug, hvor man kan opdraette tonsvis af regnbueørr­eder og laksefisk.
Flere end 4500 borgere på Djursland har skrevet under på, at de er imod etablering­en af havbrug i Kattegat, fordi de frygter  ?? Miljøminis­ter Esben Lunde Larsen er endnu en gang blevet knyttet til en møgsag.
FOTO: JENS DRESLING Miljøminis­teren vil bane vej for nye havbrug, hvor man kan opdraette tonsvis af regnbueørr­eder og laksefisk. Flere end 4500 borgere på Djursland har skrevet under på, at de er imod etablering­en af havbrug i Kattegat, fordi de frygter Miljøminis­ter Esben Lunde Larsen er endnu en gang blevet knyttet til en møgsag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark